Rijden

Eens gereserveerd, haal je jouw cambio-auto af op zijn standplaats. Met je cambio-kaart kan je de wagen openen. Dat lukt natuurlijk enkel als je eerst gereserveerd hebt, daar zorgen de boordcomputer in de wagen wel voor. De contactsleutel vind je in de wagen. Alles gebeurt dus volledig automatisch en er komt geen manuele sleuteloverdracht aan te pas. Op die manier kan je op elk moment van de dag een wagen uitlenen. Bovendien ben je er dankzij dit reservatiesysteem ook zeker van dat de wagen die jij gereserveerd hebt niet door iemand anders uitgeleend en gebruikt kan worden.

Zonder zorgen
Dankzij cambio moet je niet instaan voor het onderhoud van die wagen en ben je ook verlost van alle andere sleur die een eigen auto met zich meebrengt (verzekering, keuring, ...). Wij nemen dit alles voor onze rekening. Cambio-auto's zijn recente auto's, goed onderhouden... en als gebruiker ben je omnium verzekerd! Jij rijdt, wij doen de rest.

Altijd parkeerplaats
Gedaan met zoeken naar een parkeerplekje wanneer je met de auto thuis komt. Onze cambio-auto's staan op gereserveerde parkeerplaatsen verspreid over de stad. Zo ben je bij je terugkeer ook altijd zeker van een parkeerplaats. Je haalt de auto af aan zijn standplaats en brengt hem daar na gebruik weer terug, klaar voor de volgende gebruiker. Ophalen én terugbrengen kan 24uur op 24 en 7 dagen op 7.

Gratis parkeren in je straat
Als je jouw eigen auto weg doet, moet je in de meeste steden logischerwijs ook je bewonerskaart ingeven. Dat maakt echter dat je als cambio-gebruiker zou moeten betalen om met een cambio-auto te parkeren in je eigen straat (bvb bij uitladen van je inkopen, ...). Om hieraan te verhelpen zijn onze deelauto's (in bijna alle cambio-steden) voorzien van een parkeerkaart autodelen. Deze kaart geeft je toelating om gratis te parkeren op het ganse grondgebied van de stad. De concrete modaliteiten kunnen verschillen van stad tot stad, in het boordboek in de wagens kan je altijd een overzicht terugvinden van wat wel of niet mag.


Terug naar de overzichtpagina