Warmste Wagen

Warmste Wagen

Samen met jou werken we aan een meer duurzame mobiliteit, een leefbaardere stad/gemeente en een betere samenleving.

In december was de Warmste Wagen van cambio terug op de baan.
Per rit ging € 0,75 naar het goede doel van jullie keuze.
De resultaten? In dit filmpje!

Boven de wolken

An, verantwoordelijke bedrijfsoplossingen:
"Boven De Wolken maakt een warme herinnering op een zeer kwetsbaar ogenblik. Hun fotografen capteren een uniek moment waar verwelkoming en afscheid samenkomen. Zo was het ook bij mijn metekindje. Hun foto's verzachten het verdriet en bieden een terugblik op alles wat was. "

De professionele fotografen van "Boven De Wolken" helpen gezinnen die een kind verliezen graag aan een blijvende herinnering die nooit zal vervagen. Ze doen dit gratis, met hart en ziel, met liefde voor kostbare herinneringen en met respect voor het gezin en hun baby.

Ook als sterrenouder ben je heel fier en wil je alles voor eeuwig en altijd vastleggen. Foto's van jullie baby, van jullie nieuwe gezin. Foto's die helpen bij het leren leven met het verlies van je kind. Foto's die je met veel trots aan iedereen kan laten zien.

EVA

Birgit, medewerkster van de cambio-klantendienst:
"EVA wil voor iedereen een betere samenleving en gelooft dat plantaardig eten hier een plek in heeft. Ze inspireren iedereen, ook professionals, dat dit niet enkel een positieve impact heeft op ieders gezondheid, maar ook op het milieu, de dieren en de voedselverdeling. Goed project!"

EVA stimuleert iedereen om meer plantaardig te eten. Ze doet dat via haar website vol recepten, kookworkshops, het driemaandelijkse EVA Magazine en andere publicaties.
EVA is de bedenker van de campagne Donderdag Veggiedag die mensen wil verleiden om één dag in de week in de week geen vlees of vis te eten, maar voor lekker veggie te kiezen.
Dat is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor het milieu, de dieren en de voedselverdeling in de wereld.

Meer info, tips en heerlijke recepten - ook voor de feestdagen - vind je op de website.

Honden in nood

Honden in Nood is een duoproject waarbij we zowel "Spaanse Honden In Nood" als "Jodipro" willen steunen. De projecten werden zowel door Ian (Fleet Leuven) als Grietje (klantendienst) aangebracht.

Ian, fleetteam Leuven:
"De problematiek van zwerfhonden en -katten probeert men in Spanje aan te pakken met dodingsstations. Dieren zijn echter geen product dat je weggooit niet meer aan je verwachtingen voldoet of als het verzorging nodig heeft!
"

Spaanse honden in nood (SHIN)

De Belgische organisatie "Spaanse Honden in Nood" redt in Zuid-Spanje al bijna 20 jaar mishandelde en verwaarloosde honden, en honden die werden gedumpt in dodingsstations.
De geredde honden worden verzorgd in de SHIN-refugios in Mijas (Malaga) en Algeciras. Permanent verblijven daar ongeveer 500 honden. Voor deze honden wordt een fijne thuis gezocht in België en Nederland
SHIN bezorgde zo al meer dan 19.000 honden, en sinds kort ook katten, een nieuw leven. De organisatie leeft enkel van giften.

Jodipro

Jodipro zorgt voor opvang en herplaatsing van dieren in België. Niet enkel honden en katten, maar ook kippen, konijnen, cavias en allerhande knaagdieren. Zo zoeken zij ook actief naar oplossingen bij het herplaatsen van proefdieren uit proefdiercentra. Alle dieren worden bij Jodipro in opvanggezinnen ondergebracht.
Jodipro ondersteund proactief ook TNR-projecten in binnen- en buitenland. Bij deze Trap- Neuter-Release projecten probeert men zoveel mogelijk ongewenste nesten bij honden en katten tegen te gaan

Tele-onthaal Antwerpen

Steve, fleetmanagement:
"Een goed gesprek doet deugd, zeker op moeilijke momenten. Tele-Onthaal heeft een luisterend oor voor iedereen die hier nood aan heeft. Een project met dagelijkse impact in onze maatschappij!"

Tele-Onthaal is een telefonische en chathulpdienst waar je terecht kan als je op bepaalde momenten in het leven nood hebt aan een goed gesprek. Of je nu worstelt met moeilijkheden binnen je relatie of familie, gezondheidsproblemen, eenzaamheid, verdriet, depressie, ... Tele-Onthaal biedt je dag en nacht een luisterend oor voor al je kleine en grote zorgen. Bij Tele-Onthaal kan je je verhaal zowel kwijt via telefoon als via chat: gratis, anoniem en in het volste vertrouwen, het hele jaar rond, 7 dagen op 7. Tele-Onthaal is 24u/24 bereikbaar op het gratis telefoonnummer 106. Chatten kan elke avond van 18u-23u en op woensdag-en zondagnamiddag vanaf 15u via www.tele-onthaal.be

Met dank aan Vrije Ruimte voor de grafische ondersteuning