Nieuws

20 maart 2012 (Gent)

E-cambio online

Na een initiele testfase gaat e-cambio (elektrische wagens) nu letterlijk en figuurlijk bovengronds.

Letterlijk ..
omdat cambio samen met de stad (in het kader van het Europese Civitas-project) werkt aan een bovengronds laadstation en dit aan AC Portus (nabij de Reep, in de Keizer Karelstraat). Deze nieuwe standplaats zal naast een elektrische wagen ook 2 klassieke wagens (klasse 1) tellen. De laadpaal wordt op woensdag 21/3 geplaatst. Ca half april hopen we deze standplaats te kunnen openen, waarna je zowel op Ramen als aan AC Portus een elektrische wagen zult kunnen ontlenen.

Ondertussen wordt er verder gewerkt aan een verdere uitbreiding zodat we tijdens de zomermaanden het aanbod wellicht nog zullen kunnen uitbreiden tot 4 elektrische wagens in Gent (binnen het project Olympus - Vlaamse Proeftuinen). Antwerpen, Leuven en Hasselt volgen. Wordt dus nog vervolgd ...

Figuurlijk ..
omdat je onze elektrische cambio-wagens nu ook via de gewone kanalen kan reserveren, dus zowel online via de website als via het call center (24/24 en 7/7).

Onze elektrische wagens zitten in prijsklasse 1 en worden voorbehouden voor kortere verplaatsingen (tot max 40 kilometer). Op deze manier worden deze wagens voorbehouden voor je kortere ritten (boodschappen, bezoekje of dienstverplaatsing in het Gentse, ...) en kunnen deze wagens meerdere keren per dag uitgeleend worden (de wagen op zich kan immers ruim 100 km rijden op 1 batterij). Onze software zorgt er daarbij voor dat het aantal reservaties afgestemd wordt op het ingeschatte gebruik. De nodige marges zijn daarbij voorzien, zodat iedereen gegarandeerd is van een aangename en comfortabele rit. Voor langere ritten kan je altijd beroep doen op onze gewone wagens.

Interesse? Wens ook jij toegang tot de elektrische wagens?
Registreren kan binnenkort online - voorlopig moet je daartoe nog even contact opnemen met de klantendienst (vlaanderen@cambio.be). Een gedetailleerde gebruiksaanwijzing is voorzien. Elektrisch rijden is heel eenvoudig, maar vooral het rijden met automatische versnellingen vergt enige aanpassingen. Eenmaal daaraan gewoon, merk je al snel dat het stille karakter van de wagen en die automaat er net voor zorgen dat het heel ontspannen en aangenaam rijden is met zo'n elektrische wagen.

Even de handleiding doornemen, je aanvraag doorsturen en je bent vertrokken ... Wil je toch iets meer info? Dan kan je altijd terecht op onze infosessies waar de elektrische wagen ook uitgebreid voorgesteld wordt. Klik hier voor alle info.


Ps In de nieuwsrubriek vind je ook een item 'E-cambio : gebruikers aan het woord' .. je kan er lezen hoe andere gebruikers deze wagens ervaarden.


Klik hier en stuur vrienden, kennissen of familie die mogelijk geïnteresseerd zijn een persoonlijke cambio e-card om hen hierover te informeren.