Nieuws

11 mei 2012 (Gent)

Bakfietsdelen met cambio?

Nu ook bakfietsdelen met cambio!


Vrijdag 11 mei lanceert cambio in Gent een pilootproject "Bakfietsdelen". Cambio sloeg daartoe de handen in elkaar met Max Mobiel en het Gents MilieuFront. Met veel plezier nodigen we onze gebruikers in Gent uit om als eerste kennis te maken met dit nieuwe aanbod (een primeur in Europa trouwens).

Vanaf 11 mei kan je als cambio-klant mee gebruik maken van deze bakfietsen. Een uitstap met de kinderen, boodschappen doen, materiaal verhuizen, : met bakfietsdelen kan het allemaal zonder zelf te investeren in een bakfiets. Aan de standplaatsen Poel en Visserij kan je een bakfiets reserveren. We hebben gekozen voor tweewielers, die rijden bijna als een gewone fiets. De stabiele 4-punts standaard maakt het gemakkelijk om kinderen te laten in- en uitstappen of om je boodschappen in te laden.

Reserveren kan even gemakkelijk als een cambio-wagen, maar opgelet : je kan de bakfietsen enkel via de website reserveren (niet telefonisch!). Daarna kan je met je cambio-kaart op de gekozen standplaats onze cambio-kluis openen, er de sleutels van je bakfiets nemen en meteen vertrekken. Omdat je geen brandstof verbruikt, moet je uiteraard geen kilometerkosten betalen. Je betaalt enkel de uitleentijd (à rato van 1,75 euro/uur - met een maximum van 15 euro/dag).


Neem vooraf zeker even de beknopte handleiding bakfietsdelen door (op www.testbak.be). Al is het in feite heel simpel:
1. Reserveer 24/24u en 7/7d via www.cambio.be (onder de standplaatsen "Poel Bis" en "Visserij Bis")
2. Haal je bakfiets op aan de Poel of Visserij en fietsen maar!


Bedoeling van dit kleine pilootproject is na te gaan of en hoeveel vraag er is naar de bakfiets als ecologisch transportmiddel in de stad. Cambio hoopt dat haar Gentse gebruikers volop gebruik zullen maken van dit nieuwe aanbod en dat ze de bakfietsen ook na afloop van dit proefproject zal kunnen blijven aanbieden. En wie weet later ook op andere plaatsen in Gent!


Voor gebruik raadt cambio wel aan even de beknopte gebruikshandleiding door te nemen : handleiding bakfietsdelen.

Ook niet-autodelers kunnen natuurlijk gebruik maken van onze bakfietsen. Een speciaal tarief werd gecreeerd voor wie enkel van onze bakfietsen gebruik wil maken, maar niet van onze auto's. Meer info en bestelformulier : klik hier.