Nieuws

27 februari 2013 (Gent)

Meer dan 2.000 gebruikers in Gent ...

(persbericht 27 febr.)

Cambio autodelen overschreed in februari de kaap van 2.000 gebruikers in Gent. Dit betreft zowel particuliere gebruikers, als diverse organisaties, bedrijven en bedrijfjes. Gent blijft daarmee tot op vandaag de grootste cambio-stad in Vlaanderen.

Zij kunnen gebruik maken van een wagenpark van ca 65 deelwagens in Gent (gaande van gewone stadswagens en kleine bestelwagens tot een break, een monovolume, enkele smart cabrio's en 4 elektrische voertuigen), een wagenpark dat de komende weken en maanden verder uitgebreid zal worden met de opening van diverse nieuwe standplaatsen.
Daarnaast kunnen de Gentse cambio-gebruikers, net zoals alle cambio-gebruikers, natuurlijk ook gebruik maken van wagens in de andere cambio-steden ... een faciliteit waar ondertussen ruim één op vier cambio-gebruikers gebruik van maakt.

In 2012 groeide aantal gebruikers in Gent met maar liefst 27%. Het aantal standplaatsen en het aanbod aan wagens nam navenant toe. Om een verdere groei in aantal gebruikers op te vangen plant cambio nog de opening en uitbreiding van diverse standplaatsen dit voorjaar en werd bovendien reeds een eerste uitbreidingsdossier aan de stad ter goedkeuring voorgelegd. Dit moet het mogelijk maken ook de komende maanden en jaren het netwerk verder uit te breiden en te verfijnen.

Dat ondertussen in België meer dan 15.000 personen gebruik maken van cambio, bewijst dat cambio autodelen niet alleen milieuvriendelijk is, maar ook makkelijk en goedkoop voor wie in de stad woont en minder vaak een auto nodig heeft.

Uit een grondige gebruiksanalyse blijkt dat cambio autodelen financieel interessant is voor wie minder dan 10.000 km per jaar aflegt met de wagen. Hoe minder kilometers op de teller, hoe groter dit financieel voordeel wordt. Wie slechts 7.000 km per jaar met de auto aflegt, kan ongeveer 1.100 euro op jaarbasis uitsparen. Wie heel weinig rijdt en bvb maar 3.500 kilometer per jaar rijdt, kan rekenen op een jaarlijkse besparing van maar liefst 2.100 euro.


Alle info over de cambio-standplaatsen in Gent onder de rubriek "Standplaatsen".


Kan dit vrienden, familie, kennissen of collega's interesseren?
Klik hier
en stuur hen een persoonlijke cambio e-card om hen hierover te informeren.
Of surf even langs op onze Facebook pagina en geef dit bericht een duimpje. ;-)