Nieuws

31 oktober 2012 (Vlaanderen - diverse steden)

Cambio breidt uit - update

Cambio overschreed de kaap van 15.000 gebruikers. Dat betekent natuurlijk dat ook ons aanbod voortdurend uitbreidt zodat we kunnen blijven voldoen aan de vragen en wensen van de groeiende groep gebruikers.

Een overzichtje van de meest recente uitbreidingen en van de uitbreidingen die nog op stapel staan in Vlaanderen (steden in alfabetische volgorde).

Zie update voor meest recente updates.


Nieuwtjes die vrienden, familie, kennissen of collega's kunnen interesseren? Klik hier en stuur hen een persoonlijke cambio e-card om hen hierover te informeren.


Aalst
Op 7 september ging cambio ook in Aalst van start en dit op 2 standplaatsen : Pupillen (2 auto's) en Esplanade (1 auto). Wie via 'Folder aanvragen' contactgegevens achterlaat, wordt automatisch verder op de hoogte gehouden van de vorderingen 'op het terrein'.


Antwerpen (update!)
Recentelijk werden nieuwe standplaatsen geopend aan het Astridplein, op de parking van het Gerechtshof en op het Van Schoonbekeplein. Ondertussen werd een ganse resem dossiers ingediend bij de stad om ook op andere locaties nieuwe standplaatsen te mogen openen. Onderaan een lijstje met geplande standplaatsen (en richtdatum opening). Een eerste standplaats in Deurne werd ondertussen geopend. Ondertussen werden nieuwe dossiers opgemaakt voor diverse andere locaties (opening eind 2012 / begin 2013) en wordt ook gekeken naar mogelijke locaties in andere districten ... In juli werd de eerste cambio I-MiEV geplaatst aan het station (Kievit).
Geplande openingen (richtdatum - afhankelijk van goedkeuring dossier door de stad):
Kloosterstraat (St Andries-Bourla) - opening gepland november 2012 (richtdatum)
De Schans (Deurne) - opening gepland december 2012- januari 2013 (richtdatum)
Drakenhof (Deurne) - geopend in oktober 2012!
Vleminckveld (St Andries-Bourla) - opening gepland november 2012 (richtdatum)
Sint-Paulus (Centrum) - opening gepland november 2012 (richtdatum)
Lovelingstraat (Antwerpen Noord) - opening gepland december 2012- januari 2013 (richtdatum)
Dageraadplaats - opening gepland : ? (voorlopig nog geen richtdatum gekend)


(locaties : zie Standplaatsen)Ook in den Bell werd voorjaar 2012 april een nieuwe standplaats ingericht. Daar kunnen onze gebruikers niet enkel terecht om een 'klassieke' cambio-wagen uit te lenen, maar kunnen ze sinds 1 juni in de weekends ook gebruik maken van de elektrische wagens van de stad Antwerpen. Meer info via apart nieuwsitem.


Brugge
Met de standplaats op het Bapaumeplein kwam de teller in Brugge op 6 wagens te staan. Geen concrete plannen op korte termijn.


Dendermonde
Op vrijdag 5 oktober ging cambio ook in Dendermonde van start en dit op 2 standplaatsen : AC Dendermonde (1 auto) en Dendermonde Station (1 auto). Wie via 'Folder aanvragen' contactgegevens achterlaat, wordt automatisch verder op de hoogte gehouden van de vorderingen 'op het terrein'.


Diest
Cambio starrte op in Diest op 18 april 2012 met 2 standplaatsen : aan de Cerckel en in de Hasseltsestraat.


Gent
Voorjaar 2012 opende cambio nieuwe standplaats aan het Keizerpark, in de Evarist de Buckstraat (St Amandsberg), op het Koning Nobelplein (Brugsepoort/Mariakerke) en in de Azaleastraat (St Amandsberg). Meest recente uitbreidingen : omgeving Van Beverenplein (BLoemekenswijk) en een uitbreiding van standplaats Poel.

Half april opende cambio - samen met de stad - een nieuwe standplaats aan AC Portus. Op deze standplaats kunnen cambio-gebruikers niet enkel terecht voor het uitlenen van onze klassieke wagens, maar ook om gebruik te maken van onze elektrische wagen. Een laadpaal is daartoe voorzien. Zie ook de e-cambio paginas onder Info downloaden (> elektrisch rijden). In juni werd het aanbod elektrische wagens uitgebreid tot 4 : 1 op Ramen, 1 op AC Portus en 2 aan station Gent Sint-Pieters.

Op de lijst voor latere datum: Congreslaan en Rerum Novarumplein (Nieuw-Gent) (exacte timing nog te bepalen)


Kortrijk
Standplaats St Michielsplein werd verhuisd naar de Graanmarkt. Een extra wagen werd voorzien aan Kortrijk Station.


Leuven
Meest recente standplaatsen : Tervuursepoort en de Albert Dejonghestraat (Kessel-Lo). Net voor de zomer werd ook in Leuven gestart met e-cambio : een eerste elektrische wagen werd aan het station (standplaats Martelarenlaan) geplaatst.


Mechelen (update!)
Eind maart werd het aanbod in Mechelen uitgebreid met een extra wagen aan de Antwerpsepoort. Ondertussen hielden cambio en de stad een bevraging onder gebruikers en kandidaat-gebruikers om mogelijke nieuwe locaties in kaart te brengen. Extra standplaats geopend aan Mechelen station.


Oostende
Op 24 april, openden cambio en de stad Oostende een nieuwe standplaats (de 5e in rij in Oostende) op het Mariakerkeplein. Met deze nieuwe standplaats willen cambio en de stad inspelen op de vraag van de vele buurtbewoners van Mariakerke die (o.a. via de bevraging vorig jaar) aangaven vragende partij te zijn voor een standplaats in hun buurt. Gehoopt wordt dat naast de huidige gebruikers uit deze buurt ook nieuwe omwonenden de nabijheid van een standplaats zullen weten te apprecieren. Standplaats Mariakerkeplein (Oostende) telt actueel 1 voertuig klasse 1.


Roeselare
Opgestart in juni 2012 met standplaatsen aan de Botermarkt en op het Deconinckplein. Wie via 'Folder aanvragen' contactgegevens achterlaat, wordt automatisch verder op de hoogte gehouden.


Sint-Niklaas
Om beter beschut te staan tegen weer en wind en beter beveiligd te zijn tegen vandalisme werd de wagen aan het station verplaatst naar de parking van de NMBS (vlakbij Siniscoop). Dit zal ook het gebruikscomfort van de gebruikers verhogen (droog, ...).


Turnhout
In Turnhout werd het wagenpark uitgebreid met een extra wagen. Deze kreeg een plekje op de parking aan de achterkant van het station.


Deze dossiers zijn natuurlijk voortdurend aan verandering onderhevig ... we proberen je verder op de hoogte te houden via deze site. In geval van concrete realisaties op het terrein krijgen de direct betrokkenen natuurlijk ook een berichtje in hun mailbox.

Klik hier en stuur vrienden, kennissen of familie die mogelijk geïnteresseerd zijn een persoonlijke cambio e-card om hen hierover te informeren.