Nieuws

16 april 2012 (Gent)

E-cambio gaat bovengronds

Persbericht cambio en de stad Gent - 16 april 2012

Cambio en de stad Gent slaan de handen in elkaar en openen aan AC Portus het eerste bovengrondse laadstation voor elektrische deelwagens. De betreffende elektrische wagen wordt gedeeld door de stad en de cambio-gebruikers.


In het kader van een proefproject onder de vleugels van Civitas werden in oktober 2011 twee poolwagens op het AC Portus vervangen door twee cambio deelauto's met standplaats Reep. Sindsdien kunnen zowel medewerkers van Stad Gent als omwonende burgers deze wagens reserveren.
De eerste reacties van de gebruikers zijn positief. Daarom werd besloten om ook de tweede fase van dit proefproject te laten starten. Hierbij wordt het aanbod aangevuld met een elektrische deelauto. Om dit mogelijk te maken, sloegen cambio en Stad Gent de handen in elkaar om een elektrische laadpaal te plaatsen op de bezoekersplaatsen aan het gebouw AC Portus. Na deze fase bevinden er zich aan het gebouw 2 gewone en 1 elektrische personenwagen. De nieuwe standplaats werd toepasselijk AC Portus gedoopt.

De laadpaal (die werd aangekocht door cambio en geplaatst werd in samenwerking met Stad Gent) zal voorbehouden worden voor deze gedeelde elektrische wagen zodat deze elke nacht op zijn vaste standplaats kan opladen. De e-wagens van cambio zijn ook volledig geïntegreerd in het cambio-reservatiesysteem zodat alle cambio-gebruikers (inclusief de medewerkers van Stad Gent) deze wagen via de klassieke kanalen (website of telefonisch) kunnen reserveren en de resterende batterijcapaciteit voortdurend opgevolgd wordt zodat gebruikers die een elektrische wagen reserveren er ook altijd zeker van kunnen zijn dat de wagen voldoende opgeladen zal zijn bij vertrek.

De elektrische deelwagens van cambio staan ter beschikking van alle cambio-gebruikers. Vanaf 16 april kunnen omwonenden en medewerkers van Stad Gent een keuze maken uit dit aanbod. Bij voorkeur kiest men dan bij korte stadsritten voor de elektrische wagen. Stad Gent speelt hierin een belangrijke voorbeeldrol.


Meer informatie
Wie interesse heeft in het gebruik van de (elektrische) deelwagens kan meer info vinden op www.cambio.be (rubriek Info Downloaden - Elektrisch Rijden).

Registreer je als e-cambio gebruiker en je kan ineens de baan op : log in onder mycambio en registreer je via de link in het linkermenu. Een vijftal minuutjes later ontvang je een bevestiging via email en kan je al onmiddellijk reserveren. Wel nog even voor je eerste rit de e-handleiding doornemen, aub.

Of bekijk even ons intro-filmpje dat je, alvast virtueel, elektrisch de weg op helpt : E-cambio : eenvoudig.elektrisch.rijden.


------------------------------------------------------------------------

Deze actie is een gezamenlijk initiatief van cambio en de Stad Gent.


Bevoegde schepenen:
Christophe Peeters - Schepen van Financiën, Facility Management en Haven
Martine De Regge - Schepen schepen van Openbare Werken en Mobiliteit
Tom Balthazar - Schepen van Milieu, Stadsontwikkeling en Wonen

Contactpersoon cambio:
Geert Gisquière (09 242 32 17 - gg@cambio.be)

Contactpersoon stad Gent :
Lies Helsloot (dienst Service en Logistiek, departement Facility Management) (09/266 53 15 - lies.helsloot@gent.be)


Civitas Gent

Civitas is een initiatief van de Europese Unie dat steden wil helpen in hun plannen rond duurzame mobiliteit. Sinds eind 2008 zijn de Stad Gent en haar partners, waaronder cambio, volop bezig met het uitvoeren van een reeks van maar liefst 25 initiatieven rond duurzame mobiliteit. Eén van de maatregelen waarrond cambio werkt binnen dit project is het groener maken van haar wagenpark. Meer info op www.civitasgent.be