Nieuws

15 juni 2015 (Antwerpen/Gent)

101 dalmatiers - verwacht in Gent/A'pen

Wat onze cambio-auto's in Gent en Antwerpen gemeenschappelijk hebben met de dalmatiërs? Gelukkig niet de stippen, maar net zoals de dalmatiers zijn ze - zowel in Antwerpen als in Gent - ook met 101!

Zowel Gent als Antwerpen verwelkomen deze maand de 101ste cambio deelauto en overschrijden daarmee de kaap van 100 deelwagens. Ondertussen staan in beide steden nieuwe ophaalpunten op de planning.

* Antwerpen

In Antwerpen staat de teller van het aantal ophaalpunten op 41. Recentelijk werd een nieuw uitbreidingsdossier ingediend en ondertussen staan nog diverse uitbreidingen en nieuwe standplaatsen op de planning, met oa nieuwe locaties in de Kronenburgstraat, de Beeldhouwersstraat en een eerste standplaats in Hoboken. Deze laatste zal zich situeren op de Lelieplaats, de inrichting staat ingepland voor de komende weken, opening gepland in de loop van juli.

Koen Kennis (Antwerps schepen voor o.a. Mobiliteit): "Voor steeds meer Antwerpenaars staan er deelauto's klaar op wandelafstand van hun woning. Autodelen wordt daardoor almaar vanzelfsprekender als alternatieve transportvorm en biedt een antwoord op het groeiend aantal inwoners van de stad. Het is daarom belangrijk dat we als stad meedenken en meewerken aan de mobiliteit van de toekomst."

* Gent

Gent telt momenteel 43 ophaalpunten. Recentelijk werd een nieuw uitbreidingsdossier goedgekeurd door de Stad. Met maar liefst 8 nieuwe standplaatsen op de planning is het de ambitie om tegen eind 2015 de kaap van 50 ophaalpunten te ronden. Daaronder ook een standplaats aan wijkcentrum De Porre, eerste ophaalpunt in de Moscou-wijk.

Goedgekeurd door het stadsbestuur en op de planning voor opening in de komende weken en maanden : De Porre (Moscou-wijk) | Ottenstadion (inrit vroegere Ottenstadion Gentbrugge) | Koophandelsplein (Gent centrum) | Lange Violettestraat (centrum) | Spaanskasteelplein (Machariuswijk) | Campo Santo (St Amandsberg) | Kleemburg (Gentbrugge) | Kramersplein (centrum).

Filip Watteeuw (Gents schepen voor Mobiliteit en Openbare Werken): "De laatste 10 jaar zijn er in Gent 25.000 autos bijgekomen die ergens parkeerplaats moeten vinden. Dat wordt hoe langer hoe moeilijker. Autodelen is een belangrijk deel van de oplossing, vermits elke deelwagen tot 12 privéwagens kan vervangen. Daarom werken we momenteel aan een plan om te groeien naar 20.000 Gentse autodelers tegen 2020 met financiële voordelen voor autodelers en gereserveerde parkeerplaatsen in elke buurt."

Zowel in Antwerpen als in Gent werden recentelijk trouwens 2 nieuwe modellen aan de deelvloot toegevoegd, enerzijds de compacte c1 cabrio, anderszijds de wat luxueusere DS4. Zo kan je er nog beter een wagen op maat van je verplaatsingsmotief (uitstapje, boodschappen, familiebezoek, ..) kiezen : van de makkelijk te parkeren compacte c1 (cabrio) over kleine stads-wagens en mini-bestelwagens tot enkele zevenzitters, een paar elektrische voertuigen en desgewenst een wat luxueusere DS4 of zelfs een camionette. En dankzij de nieuwe standplaatsen op de planning misschien nóg dichter bij de deur. ;-)