Nieuws

16 september 2014 (Brugge)

Gratis parkeren in je eigen straat

Op basis van een beslissing van de gemeenteraad kan cambio in de toekomst aanspraak maken op een parkeerkaart voor autodelen, zo maakte schepen van mobiliteit Annick Lambrecht vandaag bekend.

Dit maakt dat ook in Brugge de cambio-auto's voorzien zullen zijn van dergelijke kaart, waarbij je - als cambio-gebruiker - vrijgesteld wordt van betalend parkeren en/of het plaatsen van de Europese blauwe parkeerschijf. Op die manier moet je als cambio-gebruiker bijvoorbeeld niet meer betalen om te parkeren in je eigen straat .. een terechte verzuchting in het verleden van wie de eigen wagen van de hand deed en bijgevolg ook zijn bewonerskaart moest inleveren.

Opgepast :
- De beslissing werd pas vandaag genomen en bekend gemaakt, onze cambio-wagens moeten echter nog van een kaart voorzien worden. Zolang deze kaart niet in de wagen aanwezig is (op de voorruit) mag er nog niet gratis geparkeerd worden. Gelieve hiermee rekening te houden!
- Net zoals de parkeerkaarten autodelen in de andere steden zijn ook de kaarten in Brugge enkel geldig voor het eigen grondgebied. Een wagen uit Brugge mag dus niet gratis parkeren in bvb Gent of Antwerpen .. en vice versa.