In de kijker

Cambio zone-wagens

Cambio zone-wagens hebben geen vaste standplaats, staan vrij geparkeerd in je buurt en vullen onze cambio-wagens op de vaste standplaatsen aan. Je reserveert ze met je cambioApp. Met dezelfde app zie je op het moment van je reservatie gemakkelijk waar je wagen staat en na je rit parkeer je je wagen gewoon terug in de buurt.

Wil je graag je cambio-wagen aan je deur afzetten in plaats van op een vaste standplaats? Dan zijn onze zone-wagens echt iets voor jou!

Stapt cambio dan af van haar vaste standplaatsen?

Integendeel!  Wij zijn en blijven hevig voorstander van vaste standplaatsen.  Weten waar je de wagen kan ophalen en gegarandeerd zijn van een vrije, gereserveerde plek bij terugkeer verhoogt immers jouw gebruikscomfort.  Daarnaast is er ook het sociale aspect : cambio wil toegankelijk blijven voor iedereen, onze reservatiecentrale werkt daarbij voor een aantal mensen drempelverlagend. Vaste standplaatsen zijn hierbij echter een vereiste.  En vergeten we ook het milieu niet : met vaste standplaatsen vermijden we nodeloos zoekverkeer in jouw buurt van deelauto's op zoek naar een vrije plek.


Waarom dan deze cambio-zones?
 
Omdat vaste standplaatsen verkrijgen niet altijd en overal even evident is of soms wat meer tijd in beslag neemt. Zones vormen een al dan niet tijdelijke opvangbuffer.  Zo kunnen wij ons aanbod sneller afstemmen op jullie vraag.  Natuurlijk krijgen betreffende vlottende wagens een vaste standplaats toegewezen van zodra deze beschikbaar komt. 

Hier vind je een beknopte handleiding voor het gebruik van de zone-wagens in de cambioApp :

downloaddownload Download: HowToApp_NL.pdf (1.644 kB)

PS Zones komen en gaan ... afhankelijk van de noden op het terrein.  Een zone die er vandaag is, kan morgen dus terug verdwijnen. Eén zekerheid heb je echter : ons aanbod blijft groeien ... wellicht hebben de wagens uit betreffende zone dus ondertussen een vast plekje gevonden in de buurt.      


Legende van een zone-standplaatskaart:
- groen = kernzone, je laat er de wagen achter voor de volgende gebruiker - op een plek waar parkeren toegelaten is met parkeerkaart , niet op eventuele cambio-standplaatsen binnen de zone en niet op plaatsen met een (nakend) parkeerverbod.
- oranje = vind je geen plaatsje in de groene zone, dan kan je terecht in de oranje zone, je betaalt 3 euro compensatie aan de volgende gebruiker voor het ongemak.
- buiten de zone = niet toegelaten, wij moeten de wagen vastzetten en verplaatsen - boete : 25 euro.