Nieuws

9 juni 2015 (Leuven)

10 jaar cambio Leuven

10e verjaardag cambio autodelen in Leuven - startsein voor grote uitbreidingsronde

In juni 2005 startte cambio autodelen - in samenwerking met het stadsbestuur - op in Leuven. Anno 2015 telt Leuven meer dan 1.100 gebruikers die gebruik kunnen maken van 42 deelauto's, verspreid over 15 ophaalpunten. Daarmee haalde cambio ondertussen ca 500 private wagens van straat.


Deze 10de verjaardag is voor cambio en de stad geen signaal om op de lauweren te gaan rusten. Integendeel, met de opening van een nieuwe standplaats aan de Vaartkom wordt vandaag het startschot gegeven aan een nieuwe reeks uitbreidingen :

- enerzijds wordt het aanbod in het centrum verder uitgebreid : aan een 3tal standplaatsen worden extra plaatsen gecreeerd om het aanbod ter plekke te vergroten, maar bovendien staan 4 nieuwe standplaatsen op de planning voor dit najaar : Sint Maartensdal, Heverlee Station, Wilsele Gemeentehuis en De Lei.
- anderszijds sloten cambio en de stad ook de handen in elkaar om in gedeeld risico een standplaatsen te openen in Wijgmaal (station), waar de bewoners kort na de zomer een eerste standplaats mogen verwelkomen.

Daarmee komt de teller van het aantal ophaalpunten in Leuven op 21 te staan.

Natuurlijk laten we onze 10e verjaardag in Leuven niet onopgemerkt voorbij gaan en mag en zal er ook gefeest worden. De voorbije 10 jaar werkten cambio en de stad samen aan een duurzame mobiliteit voor heel wat Leuvenaars. Naar schatting meer dan 500 private wagens werden van straat gehaald, waarmee een steentje bijgedragen werd aan de leefbaarheid van de stad. Deze vrijgekomen plaatsen in de Leuvense straten en garages worden binnenkort symbolisch terug geclaimd om deze 10e verjaardag te vieren. Maar daarover heel binnenkort meer! Of volg ons op onze facebookpagina!

Interesse? Altijd welkom op ons infomoment op woensdag 8 juli om 19u in Leuven (deelname gratis en vrijblijvend - graag inschrijven vooraf via vlaanderen@cambio.be).