Nieuws

14 november 2014 (Gent)

Cambio en stad Gent slaan handen in elkaar

Vanaf 15 november stelt stad Gent elk weekend twee van haar elektrische dienstwagens ter beschikking van cambio en haar gebruikers.

Het delen van deze dienstwagens met de inwoners van Gent zorgt er voor dat deze stadswagens optimaal gebruikt worden, ook buiten de diensturen. Daarnaast wil de stad op deze manier haar inwoners ook de kans geven kennis te maken met het elektrisch rijden.

Concreet

* Elektrische bestelwagen van het type Renault Kangoo ZE
Deze mini-bestelwagen met verlengd chassis telt 5 zitplaatsen en een heel ruime koffer. Ideaal voor wie grotere zaken moet verhuizen of grotere inkopen plant. Deze wagen krijgt een vaste standplaats in de ondergrondse parking Vrijdagmarkt (standplaats "Vrijdagmarkt") en is beschikbaar via cambio op zaterdag en zondag.

* Elektrische wagen van het type Nissan Leaf
Deze comfortabele wagen telt 4 zitplaatsen en krijgt een vaste standplaats in de ondergrondse parking Zuid (standplaats "Gent Zuid") en is beschikbaar via cambio op vrijdagavond (vanaf 18u), op zaterdag en op zondag.


In dit proefproject wil de stad Gent cambio-gebruikers laten kennismaken met elektrisch rijden. Daarom bieden cambio en de stad deze ruime en comfortabele wagens aan binnen de laagste prijsklasse (prijsklasse 1). Voor beide wagens is een eigen elektrisch oplaadpunt aan de vaste standplaats voorzien.
Beide elektrische wagens komen tijdens het weekend en op feestdagen in het aanbod en vormen op die momenten dus een aanvulling op het reguliere cambio-aanbod aan elektrische wagens.

Dit initiatief kadert binnen het Vlaamse proefproject Olympus (http://www.proeftuin-olympus.be).

Tip : lees voor eerste gebruik zeker even onze handleidingen !

Tip 2 : bij een eerste bezoek aan een ondergrondse cambio-standplaats is het vaak even zoeken om de juiste locatie te vinden, parkeergarages hebben immers vaak wat weg van een doolhof. Wij hebben de weg netjes voor je uitgestippeld, lees dus zeker eerst even vooraf deze info op de site : standplaats "Vrijdagmarkt" | standplaats "Gent Zuid".