Nieuws

11 maart 2013 (Gent)

Bakfietsen van stal

De laatste winterprik (hopen we toch) laat zich even voelen, maar op 21 maart begint sowieso de lente. Tijd dus om onze bakfietsen in Gent terug van stal te halen.

Vanaf 21 maart kan je als cambio-gebruiker, net zoals vorig jaar, gebruik maken van deze bakfietsen. Een uitstap met de kinderen, boodschappen doen, materiaal verhuizen, : met bakfietsdelen kan het allemaal zonder zelf te investeren in een bakfiets. Aan de standplaatsen Poel en Visserij kan je een bakfiets reserveren.


Voor wie onze bakfietsen nog niet kent : het betreft tweewielers, die rijden bijna als een gewone fiets (foto van onze bakfiets in actie op onze Facebookpagina. De stabiele 4-punts standaard maakt het gemakkelijk om kinderen te laten in- en uitstappen of om je boodschappen in te laden.

Reserveren kan vanaf vandaag en is even gemakkelijk als een cambio-wagen reserveren, maar opgelet : je kan de bakfietsen enkel via de website of via de cambioApp reserveren (niet telefonisch!). Daarna kan je met je cambio-kaart op de gekozen standplaats onze cambio-kluis openen, er de sleutels van je bakfiets nemen en meteen vertrekken. Omdat je geen brandstof verbruikt, moet je uiteraard geen kilometerkosten betalen. Je betaalt enkel de uitleentijd (à rato van 1,75 euro/uur - met een maximum van 15 euro/dag).

Nog niet gereden met de bakfiets? Neem vooraf zeker even de beknopte handleiding bakfietsdelen door (op www.testbak.be). Al is het in feite heel simpel:
1. Reserveer 24/24u en 7/7d via www.cambio.be (onder de standplaatsen "Poel Bis" en "Visserij Bis")
2. Haal je bakfiets op aan de Poel of Visserij en fietsen maar!

Ook niet-autodelers kunnen natuurlijk gebruik maken van onze bakfietsen. Een speciaal tarief werd gecreeerd voor wie enkel van onze bakfietsen gebruik wil maken, maar niet van onze auto's. Meer info en bestelformulier : klik hier.