Elektrisch rijden met cambio

Elektrisch rijden is een echte sensatie: milieuvriendelijk, stil en ontspannen. 

E-cambio... eenvoudig elektrisch rijden.

Ik ben overtuigd

Tijd voor een slimme en zorgeloze mobiliteitsoplossing? Registreer je dan vandaag nog.

Duurzaam onderweg met e-cambio

Ben jij ook fan van elektrisch rijden? Dan hebben we goed nieuws, want er komen alsmaar meer elektrische deelwagens bij in ons wagenpark.  Heb je nog geen ervaring met elektrisch rijden, maar ben je wel benieuwd? We kunnen het je alleen maar aanraden, want voor korte ritten is elektrisch rijden veel leuker: het is milieuvriendelijk, stil en ontspannen.

Wij zorgen dat je e-wagen voor je klaarstaat met voldoende geladen batterij. Ideaal voor korte en middelgrote afstanden. Wil je een langere afstand afleggen met e-cambio? Da’s geen probleem. Je moet enkel inplannen om tijdig op te laden zodat je zonder zorgen op je eindbestemming (en terug) geraakt. Weliswaar op onze kosten, dankzij de laadbadge in onze wagens. Samen gaan we graag voor nog duurzamer onderweg.

Heb je dus zin in een ritje met één van onze 100% elektrische e-cambio’s? Reserveer er dan ééntje voor jouw volgende rit via MyCambio of de cambioApp
 

Elektrisch rijden zonder zorgen

Elektrisch rijden heeft vele voordelen. Het is leuk, rustgevend en milieuvriendelijk; kortom rijden zonder zorgen...

comfortabel
0,0g uitstoot
heerlijk stil
milieuvriendelijk
langere afstanden
voordelig
voordelig

Kian kiest resoluut voor e-cambio

"Onze boodschappen doen we vooral op de markt of lokaal, we vinden duurzaamheid belangrijk. Cambio past perfect bij onze manier van leven."

Kian uit Gent, 37 jaar

Praktisch

Voor je vertrekt met een elektrische cambio, moet je steeds de oplaadkabel afkoppelen. Als je terug op de standplaats komt, zorg je ervoor dat de wagen kan laden voor de volgende gebruiker. Hoe dit in z'n werk gaat zie je in onderstaande filmpjes. 

Verder vind je alle info die je nodig hebt om te starten, vertrekken of te laden op de laadpas of uitgebreid in het boordboek. 

Vertrekken met e-cambio

Terug op de standplaats

 1. Neem de laadkabel uit de koffer.
 2. Meld je eerst aan via de laadpaal met de laadpas.
 3. Koppel de laadkabel aan de laadpaal.
 4. Koppel de laadkabel aan de wagen.
 5. Check of de wagen aan het laden is, steek de laadpas terug in de portier en sluit de wagen.

Overzicht laadstations

Ben je onderweg met een elektrische cambio en merk je dat tussentijds zal moeten laden? Geen probleem! Hieronder krijg je de kaart met de verschillende laadstations. Laden kan gewoon op onze kosten. 

(bron: https://maps.eco-movement.com/?brand=vlaanderen)

Veelgestelde vragen rond e-cambio

Hoe reserveer ik een e-cambio?

Reserveren kan 24/7. Last-minute of lang op voorhand, wanneer dat jou het beste uitkomt. Cambio zorgt voor een auto waar je wilt, wanneer je wilt.

 1. Via de cambioApp

  Met de cambioApp (Apple of Android) kan je jouw reservaties snel en eenvoudig aanmaken en beheren. Bij de reservatie van een e-cambio moet je ook je geschatte aantal kilometers ingeven voordat je op ‘reserveren’ kan klikken. Zo ben je zeker dat je zonder zorgen kunt rijden tijdens je reservatie. Stel bij ‘Profiel’ e-cambio in bij ‘Voorkeurswagenklasse’ (S-e / M-e / L-e) en rij in de toekomst elektrisch. 
 2. Via het web

  Op cambio.be kan je met jouw gebruikersnaam en paswoord snel inloggen op jouw eigen cambio-portaal. Hier kan je jouw volledige cambio-ervaring kan beheren: van het maken van reservaties tot het bekijken van jouw rittenarchief of het aanpassen van je contactgegevens. Simple as that!
 3. Telefonisch

  Heb je geen internet ter beschikking? Ook onze reservatiecentrale is 24/7 te bereiken, via +32 2 505 40 40. We checken of de gewenste wagen beschikbaar is en zoeken anders meteen een alternatief.

  Hou volgende gegevens bij de hand:
 • de regio waar je lid bent: Vlaanderen, Brussel of Wallonië
 • jouw klantnummer
 • het begin en einde van je reservatie
 • de gewenste standplaats en wagenklasse

  Opgelet: bij reservatie of reservatiewijziging via onze telefooncentrale betaal je een beperkte reservatiekost (€ 0,25).
Ik heb een e-cambio gereserveerd. Zal de wagen zeker voldoende opgeladen zijn?

Ja, daarvoor hebben we de actieradius ingevoerd bij de reservatie van je e-cambio. Als je max. het aantal kilometers rijdt die je hebt doorgegeven, zal de wagen altijd voldoende opgeladen zijn. Rij je toch meer, dan moet je bijladen onderweg
 

Wat is de actieradius? Mag ik toch meer km rijden?

Bij de reservatie van een e-cambio moet je ook je geschatte aantal kilometers ofwel de actieradius ingeven voordat je op ‘reserveren’ kan klikken. We vragen naar 'de geschatte aantal te rijden kilometers' bij de reservatie, omdat we je willen verzekeren dat de batterij voldoende zal opgeladen zijn om jouw traject af te leggen. Schat je dit goed in, dan kom je nooit in de problemen. 

Doe je onderweg meer kilometers, dan is dat zeker geen probleem. We vragen dan enkel om onderweg bij te laden. Dat kan uiteraard gratis met de laadpas die in de auto zit, aan alle publieke laadpalen. Is je inschatting bijvoorbeeld 50km, maar doe je tijdens je reservatie 100km, dan moet je bijladen. Zo komt de gebruiker achter je niet in gedrang.

What do I need to pay attention to when picking up the car?

Kijk altijd even na of er geen nieuwe schade is aan de wagen, volg de stappen in het boordboek mocht dit toch het geval zijn. Voorts instappen, aan onze fair play regels denken en rijden maar!

In sommige steden voorzien we parkeerbeugels. Zet deze op voor je wegrijdt, dan ben je zeker van jouw eigen parkeerplek.

Wat doe ik met de laadkabel bij vertrek?

Steek de laadkabel van de auto altijd in de koffer van de wagen. Zo vind je hem makkelijk terug bij aankomst om een nieuwe laadsessie te starten. 

How do I charge an electric car?

Our electric cars charge while they’re not in use. At the time of your reservation we ask for the estimated distance you wish to drive, so that our system can calculate how long the car needs to charge. This means you needn’t charge the vehicle during your reservation.

It is important to securely connect the car to the charging station using the charging cable upon your return.

Our instructional video will guide you through the necessary steps:

 • Take the charge pass provided in the car
 • Take the charging cable from the boot (in case a fixed cable is not provided)
 • Scan the charging pass at the charging station to start the charging session.
 • Connect the charging cable to the charging station.
 • Open the socket flap and connect the charging cable.
 • Verify if the car is actually charging.
 • Put the charging pass back in the door of the car.
Hoe open ik de klep om de elektrische wagen aan te koppelen?

Renault ZOE

Bij dit model heb je twee mogelijkheden:

 • Er zit een knopje op de sleutel met een "stekker" op, door hierop te duwen kan je de stekker aan de auto los koppelen of de klep om te laden openen.
 • Links van het stuur zit een knopje met dezelfde functionaliteit.

Nissan Leaf & Evalia

Links van het stuur heb je een knop met een brandstofpomp-met-stekker-icoon. Deze ontgrendelt de klep om aan het  contactpunt van de auto de kunnen.

Waar kan ik mijn e-cambio opladen?

Je kan je e-cambio opladen op de voorziene plek aan de standplaats. Onderweg vind je hier terug waar je kan opladen. Betalen kan met de laadpas die je in de auto vindt. 

Moet ik betalen om mijn wagen op te laden als ik niet op de standplaats sta?

Nee, natuurlijk niet! Elke e-cambio is voorzien van een laadpas, waarmee je op alle publieke laadstations terecht kan om bij te laden. Een kaart met de specifieke locaties vind je op e-cambio.be (pagina e-cambio).

Waar vind ik de laadbadge?

De laadbadge van de wagen vind je altijd terug in de portier van de bestuurder. Deze moet uiteraard altijd in de auto blijven, vergeet dus niet om die terug te steken na een laadbeurt. Let wel, een laadbadge is niet gelijk aan je eigen cambiokaart. 
 

Hoe gebruik ik de ECO-knop?

De ECO-modus is een functie die de actieradius van de auto optimaliseert, maar impact heeft op snelheid, versnelling, verwarming, enzovoort. Als eco-modus is ingeschakeld kleurt het onderste van het dashboard groen. Je (des-)activeert eco-modus met de ECO-knop naast de selectiehendel.
 

Mag ik met de e-cambio ook naar het buitenland?

Ja, je mag naar het buitenland met een cambio, ook met een elektrische wagen. Een rit naar het buitenland moet je wel steeds aanvinken bij ‘extra uitrusting’. 
 

De e-cambio start niet. Er staat 'controleer verbinding'. Wat nu?

Je hebt de laadkabel nog niet losgemaakt, daarom kan de auto nog niet starten. Beëindig de laadsessie, koppel de laadkabel op en steek de kabel in de koffer. Nu kan je starten

Mijn e-cambio laadt niet op na mijn rit. Waarop moet ik extra letten bij het opladen?

Heb je alle stappen correct uitgevoerd? De meest voorkomende oorzaken zijn de kabel die niet goed in zit en de laadsessie die niet geactiveerd werd met de laadpas. 

Op het dashboard en/of de laadpaal zie je of de wagen goed aan het laden is: op het dashboard verschijnt de melding dat de wagen aan het laden is. De laadpaal moet blauw oplichten.  

Let op: soms klikt de laadkabel vast zonder dat hij volledig in de plug zit. Ontgrendel de laadkabel opnieuw en steek de kabel nu helemaal in de wagen. 

Kan ik een e-cambio thuis opladen?

Neen, er is geen kabel voorzien die in een gewoon stopcontact aangesloten kan worden.

Kan ik stilvallen met een elektrische cambio?

Als je niet meer rijdt dan de radius dat je hebt doorgegeven, dan hoef je hiervoor alvast geen schrik voor te hebben. Als je meer kilometers wil rijden, dan moet je wel plannen om onderweg eens bij te laden. 

Er staat een andere wagen op mijn e-cambio laadplaats. Wat moet ik nu doen?

Parkeer je reglementair zo dicht mogelijk bij de standplaats en verwittig de centrale via de gele knop op de boordcomputer voordat je de wagen verlaat. .

Ontdek het aanbod in jouw buurt

Met cambio heb je toegang tot meer dan 1450 voertuigen in 50 steden. Gezellige tête-à-tête? Comfortabel met vier of ruime luxe met zeven? Ons wagenpark staat 24/7 voor je klaar.

Ons elektrisch wagenpark

Kies een auto op maat... afhankelijk van jouw verplaatsing. 

Onze auto's zijn onderverdeeld in verschillende prijsklasses (S, M en L). Let wel: niet elk wagentype is beschikbaar in elke stad. Door te klikken op de wagen krijg je meer informatie over de auto zelf.

Klasse S - standaard stadswagen

Klasse M - meer plaats

Renault Kangoo ZE

Renault Kangoo Cargo ZE

Nissan E NV-200 Evalia

Klasse L - meer luxe

Nog geen cambio-gebruiker?

 1. Registreer online in een paar klikken en ontvang je cambio-lidkaart thuis. 
 2. Reserveer je elektrische auto via de app, site of telefoon
 3. Haal je e-cambio op aan de standplaats en breng hem tijdig terug. 
 4. Betaal maandelijks, per kilometer en aantal gereden uren.