Onze rolstoeltoegankelijke deelwagen

Cambio heeft in Mechelen een deelauto die toegankelijk is voor mensen met een rolstoel of scootmobiel.

De rolstoeltoegankelijke auto van cambio is voor alle cambio-gebruikers toegankelijk, niet enkel voor rolstoelgebruikers. Door de specifieke aanpassingen blijft de wagen voor iedereen gewoon bruikbaar: de koffer moest niks aan ruimte inboeten en ook de achterbank blijft behouden

Video
 1. Lid worden van cambio

  Je kan steeds online inschrijven. Voor jouw eerste rit doen we je alle details over cambio uit de doeken zodat je gerust de baan op kan. Je chauffeur moet zelf niet noodzakelijk een eigen cambio-kaart hebben om jou te vervoeren. Hij/zij mag jouw kaart wel enkel gebruiken om de auto op te pikken en terug af te zetten zonder dat je zelf in de auto aanwezig bent. Voor de rest van de rit wordt je verondersteld zelf ook in de wagen aanwezig te zijn. Je kaart uitlenen aan derden mag dus niet. Voor slechts 1 euro per maand vraag je een partnerkaart aan, waardoor je (vaste) chauffeur ook op andere momenten een cambio-auto kan gebruiken.
 2. Je (rolstoeltoegankelijke) cambio-auto reserveren

  Reserveer je auto met de cambioApp, via de telefoon of online ... 24 uur op 24, 7 dagen op 7. Je kan de auto reserveren voor één of meerdere uren of voor meerdere dagen. Dat reserveren kan lang op voorhand, maar ook kort voor vertrek, afhankelijk van de beschikbaarheid. De rolstoeltoegankelijke wagen reserveer je gemakkelijk als "M Minivan" op standplaats Lijsterstraat Mechelen. Vergeet hierbij zeker niet de uitrusting "rolstoeltoegankelijk" aan te vinken, zodat je steeds de juiste wagen reserveert - onze andere mini-bestelwagens zijn (nog?) niet aangepast! Opgelet, dit betreft momenteel een pilootproject met 1 aangepaste wagen : wie eerst komt, eerst maalt. Maar eens gereserveerd wordt de auto wel voor jou voorbehouden natuurlijk.
 3. Rijden

  Je chauffeur haalt de auto af aan zijn standplaats en opent hem met jouw/zijn cambio-kaart. Dankzij de tankkaart tank je op kosten van cambio en op het einde van de rit brengt je chauffeur de auto gewoon terug naar z'n standplaats. Klaar voor de volgende gebruiker. Voor teruggave de wagen wel terug ombouwen tot 'gewone' mini-bestelwagen. Een handleiding is in de wagen voorzien, het neemt slechts 5 minuutjes in beslag en zo kan een volgende gebruiker (niet noodzakelijk met rolstoel) direct de baan op.
 4. Afrekenen

  Auto rijden (ook met een deelauto) is natuurlijk niet gratis. Op het einde van de maand ontvang je een gedetailleerde factuur (met een overzicht van al je ritten) en wordt er afgerekend. Zoals elke cambio gebruiker betaal je per uur en per gereden kilometer. Binnen dit proefproject koos cambio ervoor dezelfde tarieven te hanteren als voor de andere mini-bestelwagens (prijsklasse M).