Belgium

Prijswijzigingen vanaf 1 oktober

Veel zaken zijn het voorbije jaar fors duurder geworden. Die prijsverhogingen laten zich ook voelen bij cambio: wagens worden duurder, de prijzen voor het reinigen en onderhoud stijgen en ook de loonkosten van onze medewerkers nemen toe. Daarnaast zetten we verder in op een gefaseerde elektrificatie van onze vloot, wat ook financiële consequenties heeft.  Daarom voorzien we een (beperkte) aanpassing van onze tarieven vanaf 1 oktober 2022.

Met deze aanpassingen hopen we een voorsprong te nemen op de toekomst waarbij we blijven inzetten op innovatie en we verder blijven investeren in een betere dienstverlening. Zo kunnen we samen met jou een belangrijke rol blijven spelen in het verduurzamen van onze mobiliteit en het creëren van een betere leefomgeving.

Wat verandert er concreet?

 • Lichte verhoging van de uurprijzen
  Veel kosten stijgen en vooral auto’s worden schaarser en duurder. Daarom hebben we beslist om onze uurtarieven (die al meer dan 15 jaar dezelfde zijn gebleven) licht te verhogen.

  De stijging van de brandstofprijzen daarentegen vangen we altijd al op met de daaraan gekoppelde automatische stijging (of daling) van de kilometerprijzen. Daarom laten we deze dan ook ongemoeid, evenals onze instapkosten en abonnementsprijzen.

 • De nachturen worden ingekort en beperkt betalend
  Vanaf 1 oktober wordt de cambio-nacht ingekort (van 00u tot 06u) en betalend.
  Voor de wagens in prijsklasse S en M rekenen we vanaf dit najaar tussen 00u en 06u €0,50 per uur aan. Voor de wagens in prijsklasse L en XL rekenen we hiervoor €1 per uur.
  Dit voor alle tarieven (uitgezonderd rijlestarief > nachttarief blijft hier op €50). 

 • Reserveren via het callcenter
  Voor het maken van reservaties via ons callcenter vragen we voortaan €0,50 in plaats van €0,25. Bij oproepen voor een probleemsituatie (schade doorbellen, een auto die je niet vindt, …) word je uiteraard kosteloos geholpen.
  Vermijd deze reservatiekost en maak het jezelf gemakkelijk: download de cambioApp.

Wijziging algemene voorwaarden

We maken van deze gelegenheid ook gebruik om onze algemene voorwaarden wat bij te werken.

Respect voor je medegebruikers staat centraal bij cambio. Daarom zijn de belangrijkste aanpassingen erop gericht ons deelsysteem te optimaliseren en gepast gedrag bij alle gebruikers aan te moedigen door middel van onze fairplay-regels.

Zo treden we vooral strenger op tegen wie de cambio-wagen te laat terugbrengt zonder verwittigen met het risico daardoor andere gebruikers in problemen te brengen. Te laat komen kan iedereen al eens overkomen, uit respect voor de volgende gebruiker is het echter een kleine moeite om tijdig te verwittigen.

Concreet:
Laat je ons weten vóór het einde van je reservatie dat je niet tijdig terug kan zijn (maar breng je daardoor toch iemand in de problemen), dan rekenen we je €15 aan en dubbel uurtarief.

Laat een gebruiker ons echter helemaal niks weten (of te laat), dan treden we strenger op: in dit geval rekenen we de persoon in kwestie voortaan een boete van €25 aan en wordt de kost van de uren die hij/zij te laat is vertienvoudigd. Dat bedrag kan snel oplopen … maar (tijdig) verwittigen uit respect voor een volgende gebruiker lijkt ons dan ook evident. 

Ruim genoeg reserveren is de boodschap.

Andere wijzigingen zijn eerder beperkt en zijn erop gericht om de voorwaarden up to date te brengen (o.a. met de recentere GDPR-richtlijnen, …).

Bekijk onze aangepaste voorwaarden en prijslijst.