Elektrisch rijden met cambio

Elektrisch rijden is een echte sensatie: milieuvriendelijk, stil en ontspannen. 

E-cambio... eenvoudig elektrisch rijden.

Duurzaam onderweg met e-cambio

Ben jij ook fan van elektrisch rijden? Dan hebben we goed nieuws, want er komen alsmaar meer elektrische deelwagens bij in ons wagenpark.  Heb je nog geen ervaring met elektrisch rijden, maar ben je wel benieuwd? We kunnen het je alleen maar aanraden, want voor korte ritten is elektrisch rijden veel leuker: het is milieuvriendelijk, stil en ontspannen.

Wij zorgen dat je e-wagen voor je klaarstaat met voldoende geladen batterij. Ideaal voor korte en middelgrote afstanden. Wil je een langere afstand afleggen met e-cambio? Da’s geen probleem. Je moet enkel inplannen om tijdig op te laden zodat je zonder zorgen op je eindbestemming (en terug) geraakt. Weliswaar op onze kosten, dankzij de laadbadge in onze wagens. Samen gaan we graag voor nog duurzamer onderweg.

Heb je dus zin in een ritje met één van onze 100% elektrische e-cambio’s? Reserveer er dan ééntje voor jouw volgende rit via MyCambio of de cambioApp
 

De voordelen

comfortabel
0,0g uitstoot
heerlijk stil
milieuvriendelijk
langere afstanden
voordelig
voordelig

Kian kiest resoluut voor e-cambio

"Onze boodschappen doen we vooral op de markt of lokaal, we vinden duurzaamheid belangrijk. Cambio past perfect bij onze manier van leven."

Kian uit Gent, 37 jaar

Praktisch

Voor je vertrekt met een elektrische cambio, moet je steeds de oplaadkabel afkoppelen. Als je terug op de standplaats komt, zorg je ervoor dat de wagen kan laden voor de volgende gebruiker. Hoe dit in z'n werk gaat zie je in onderstaande filmpjes. 

Vertrekken met e-cambio

Terug op de standplaats

Overzicht laadstations

Ben je onderweg met een elektrische cambio en merk je dat tussentijds zal moeten laden? Geen probleem! Hieronder krijg je de kaart met de verschillende laadstations. Laden kan gewoon op onze kosten. 

(bron: https://maps.eco-movement.com/?brand=vlaanderen)

Veelgestelde vragen rond e-cambio

Waar moet ik op letten bij vertrek?

Kijk altijd even na of er geen nieuwe schade is aan de wagen, volg de stappen in het boordboek mocht dit toch het geval zijn. Voorts instappen, aan onze fair play regels denken en rijden maar!

In sommige steden voorzien we parkeerbeugels. Zet deze op voor je wegrijdt, dan ben je zeker van jouw eigen parkeerplek.

Hoe herlaad ik een elektrische wagen?

Onze elektrische wagens laden op terwijl ze stilstaan op hun standplaats. Doordat je bij jouw reservatie van een e-cambio ook een geschatte afstand hebt doorgeven, zorgen we ervoor dat deze ruim voldoende opgeladen is voor jouw rit. Onderweg bijladen is in principe dus overbodig.

Bij het terugbrengen van de elektrische wagen is het wel belangrijk dat je deze goed aankoppelt aan de laadpaal. Zo staat de wagen rijklaar voor de gebruiker na jou.

Het instructiefilmpje loopt je even door de handeling:

 • Neem de laadpas uit de wagen
 • Haal de laadkabel uit de koffer (indien er geen vaste laadkabel aanwezig is)
 • Scan de laadpas aan de laadpaal of centrale zuil om de laadsessie te starten
 • Sluit de laadkabel aan op de laadzuil
 • Open de laadklep van de wagen en sluit de laadkabel aan
 • Verifieer even of de auto effectief aan het laden gaat
 • Leg de laadpas terug in het portier

Deze instructies staan ook duidelijk aangegeven in het boordboek dat je in elke cambio-wagen vindt.

Waar zit de handrem bij de Nissan Leaf?

Enkele steden en gemeentes delen hun wagenpark met de cambio-leden. Zo is er meteen ook een grotere diversiteit aan modellen.

Bij de Nissan Leaf is het zo dat sommige modellen voorzien zijn van een handremknop aan de middenconsole maar andere modellen een pedaal-handrem hebben die minder zichtbaar is. Deze opmerkelijk kleinere pedaal zit links van de rempedaal en moet je induwen om de handrem aan te trekken of los te koppelen.

De elektrische handrem kan je activeren als de motor draait en je op de rempedaal duwt. Dan trek je het knopje naar boven toe en na een kort ogenblik zal de indicator van de handrem oplichten.

Hoe open ik de klep om de elektrische wagen aan te koppelen?

Renault ZOE

Bij dit model heb je twee mogelijkheden:

 • Er zit een knopje op de sleutel met een "stekker" op, door hierop te duwen kan je de stekker aan de auto los koppelen of de klep om te laden openen.
 • Links van het stuur zit een knopje met dezelfde functionaliteit.

Nissan Leaf & Evalia

Links van het stuur heb je een knop met een brandstofpomp-met-stekker-icoon. Deze ontgrendelt de klep om aan het  contactpunt van de auto de kunnen.

Ontdek het aanbod in jouw buurt

Met cambio heb je toegang tot meer dan 1450 voertuigen in 50 steden. Gezellige tête-à-tête? Comfortabel met vier of ruime luxe met zeven? Ons wagenpark staat 24/7 voor je klaar.

Ons elektrisch wagenpark

Kies een auto op maat... afhankelijk van jouw verplaatsing. 

Onze auto's zijn onderverdeeld in verschillende prijsklasses (S, M en L). Let wel: niet elk wagentype is beschikbaar in elke stad. Door te klikken op de wagen krijg je meer informatie over de auto zelf.

Klasse S - standaard stadswagen

Klasse M - meer plaats

Renault Kangoo ZE

Renault Kangoo Cargo ZE

Nissan E NV-200 Evalia

Klasse L - meer luxe

Nog geen cambio-gebruiker?

 1. Registreer online in een paar klikken en ontvang je cambio-lidkaart thuis. 
 2. Reserveer je elektrische auto via de app, site of telefoon
 3. Haal je e-cambio op aan de standplaats en breng hem tijdig terug. 
 4. Betaal maandelijks, per kilometer en aantal gereden uren.