Voor cambio-wagens gelden meestal aangepaste parkeerregels in de gemeente of de stad waar ze hun standplaats hebben. Vaak mag je gewoon gratis parkeren en dit op het ganse grondgebied, al dan niet onbeperkt in tijd.  Opgelet, soms gelden daarbij enkele uitzonderingen (blauwe zones, bewonersparkeren, …).  Check dus zeker hieronder welke actuele cambio-parkeerregels gelden in de gemeente waar je jouw cambio-wagen opgepikt hebt. 

Let wel: als je in een andere stad parkeert met je cambio, moet je de algemeen geldende parkeerregels volgen. Bijvoorbeeld: met een cambio-wagen uit Gent mag je gratis parkeren op het grondgebied van de stad Gent (rekening houdende met uitzonderingen). Met diezelfde wagen uit Gent moet je echter wel betalen in Antwerpen, Leuven, …

Aalst

Met elke cambio-wagen uit Aalst kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Aalst, inclusief in zones met betalend parkeren. 

Uitzondering: niet op plaatsen voorbehouden voor bewoners, Shop&Go-plaatsen en de parkeerterreinen of - gebouwen uitgerust met slagbomen.

Aarlen

In Aarlen zijn de parkeerregels van de stad van toepassing voor al onze wagens.

Aarschot

Met elke cambio-wagen uit Aarschot kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Aarschot

Uitzondering: niet in zones met betalend parkeren.

Antwerpen

Met elke cambio-wagen uit Antwerpen kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Antwerpen, inclusief in zones met betalend parkeren, blauwe zones en op plaatsen voorbehouden voor bewoners.

Bergen

In Bergen zijn de parkeerregels van de stad van toepassing voor al onze wagens.

Brugge

Met elke cambio-wagen uit Brugge kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren in de zone van de standplaats én in de binnenstad van Brugge.

Uitzondering: niet in volgende straten en zones: Ezelstraat, Gentpoortstraat (uitgezonderd ter hoogte van nummers 62-64), Hoogstraat, Katelijnestraat, Langestraat, Mallebergplaats, Mariastraat, Philipstockstraat, Smedenstraat, Stationsplein, Steenstraat, Vlamingstraat (tussen Markt en Academiestraat) en Zuidzandstraat.

Brussel

Met elke cambio-wagen uit Brussel kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren binnen de blauwe, grijze en groene zones op het volledige grondgebied van Brussel.


Uitzondering: niet in de rode, oranje en gele (levering) zones. Om te weten in welke parkeerzone je je bevindt, kan je de parkeermeter of de signalisatieborden raadplegen. Je kan de zones ook vinden op deze interactieve kaart

Charleroi

In Charleroi zijn de parkeerregels van de stad van toepassing voor al onze wagens.

Ciney

In Ciney zijn de parkeerregels van de stad van toepassing voor al onze wagens.

De Pinte

Met elke cambio-wagen uit De Pinte kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het grondgebied van de stad De Pinte. 

Uitzondering: niet in blauwe zones (parkeerschijf leggen) en op plaatsen voorbehouden voor bewoners.

Deinze

Met elke cambio-wagen uit Deinze kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Deinze.

Dendermonde

Met elke cambio-wagen uit Dendermonde kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Dendermonde.

Diepenbeek

Met elke cambio-wagen uit Diepenbeek kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het grondgebied van de gemeente Diepenbeek, inclusief in zones met betalend parkeren en in de blauwe zones.

Diest

Met elke cambio-wagen uit Diest kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van het stadscentrum Diest, inclusief in zones met betalend parkeren en op plaatsen voorbehouden voor bewoners.
 

Doornik

In Doornik zijn de parkeerregels van de stad van toepassing voor al onze wagens.

Eeklo

Met een cambio-wagen uit Eeklo kan je NIET gratis en onbeperkt in tijd parkeren.

Geel

Met elke cambio-wagen uit Geel kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van stad Geel, behalve in de centrumstraten en -parkings: Stationsstraat, Werft,  Veldstraat, Diestseweg, Kollegestraat,  Billemontstraat, Lebonstraat en op het Stationsplein.  In de Nieuwstraat en Pas geldt er geen betalend parkeren maar wel een maximum van 30 minuten met een ticket of met een Geels halfuurtje.Vergeet de blauwe schijf niet te leggen in de blauwe zone.

Gembloers

In Gembloers zijn de parkeerregels van de stad van toepassing voor al onze wagens.

Genk

Met elke cambio-wagen uit Genk kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het grondgebied van de stad Genk, ook in de betalende zones.

Uitzondering: niet in parkeergarages zoals Q-Park Stadsplein, Q-Park Shopping 1, Parking Shopping 2, Parking Shopping 3, Q-Park Sint-Martinus, Parking Portavida, en Molenvijver M-Hotel.

Gent

Met elke cambio-wagen uit Gent kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Gent, inclusief in zones met betalend parkeren, blauwe zones en op plaatsen voorbehouden voor bewoners.

Uitzondering: niet in commerciële straten en op ultrakortparkeerplaatsen. 

Ben je cambio-gebruiker en woon je binnen het voetgangersgebied?
Als bewoner kan je normaal voor één of meerdere nummerplaten eenmalig een vergunning aanvragen. Voor gebruikers van deelwagens is dat helaas niet mogelijk, maar er is een aangepaste procedure voorzien om met je cambio-wagen de zone binnen te rijden. Als cambio-gebruiker moet je een bewijs van jouw cambio-lidmaatschap doorgeven bij het aanvragen van je vergunning. Nadat jouw vergunning is goedgekeurd (goed voor één jaar),  mag je dag en nacht het autovrij gebied inrijden. Je moet echter wel de nummerplaat van je cambio telkens na jouw rit registreren. De nummerplaat heb je niet op voorhand, maar kan je na je rit terugvinden via Mycambio > Archief ritten. Meer info via deze link

Grimbergen

Met elke cambio-wagen uit Grimbergen kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Grimbergen, inclusief in zones met betalend parkeren.

Uitzondering: niet in blauwe zones (parkeerschijf leggen).

Harelbeke

Met elke cambio-wagen uit Harelbeke kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Harelbeke, inclusief in zones met betalend parkeren.

Uitzondering: niet in blauwe zones (parkeerschijf leggen). 

Hasselt

Met elke cambio-wagen uit Hasselt kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het grondgebied van de stad Hasselt, inclusief in zones met betalend parkeren tussen 16u en 10u, en in blauwe zones.

Opgelet: geen gratis en onbeperkt parkeren in zones met betalend parkeren tussen 10u en 16u.
 

Herentals

Met een cambio-wagen uit Herentals kan je NIET gratis en onbeperkt in tijd parkeren, uitgezonderd op de standplaats.

Ieper

Met elke cambio-wagen uit Ieper kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Ieper, inclusief in zones met betalend parkeren en in blauwe zones.

Kampenhout

In Kampenhout is er geen bewonerskaart en geen betalend parkeren.

Kortrijk

Met elke cambio-wagen uit Kortrijk kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Kortrijk, inclusief in zones met betalend parkeren en op plaatsen voorbehouden voor bewoners.

Uitzondering: niet op P30-parkeerplaatsen (= Shop&Go-zones: max. 30 minuten).
 

Leuven

Met elke cambio-wagen uit Leuven kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Leuven, inclusief in zones met betalend parkeren.

Uitzondering: niet op parkeerplaatsen voorbehouden voor kortparkeren en de shop&go-parkeerplaatsen.
 

Lier

Met elke cambio-wagen uit Lier kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het grondgebied van de stad Lier in zone 3 en 5 en in de hele blauwe zone.

Uitzondering: niet in volgende zones: betaalzone 1 en 2, rood en oranje (betaalticket nemen). 

Lokeren

Met elke cambio-wagen uit Lokeren kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Lokeren, inclusief in zones met betalend parkeren en in blauwe zones.

Uitzondering: niet in de rode parkeerzone (de Markt, Groentemarkt, Kerkstraat en Stationsstraat). 
Let op: op zondag mag je enkel op het Stationsplein enkel op de cambio-standplaats parkeren, en niet op de parking door de wekelijkse markt. 

Luik

In Luik zijn de parkeerregels van de stad van toepassing voor al onze wagens.

Mechelen

Met elke cambio-wagen uit Mechelen kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Mechelen, inclusief in zones met betalend parkeren en op plaatsen voorbehouden voor bewoners.

Uitzondering: niet in volgende commerciële straten: Sint-Katelijnestraat, Steenweg, Befferstraat, Veemarkt, Keizerstraat, Veemarkt, Biest, IJzerenleen + zijstraten verkeersas Hoogstraat, Korenmarkt, Guldenstraat autoluw gebied (Bruul, Geitestraat, Blauwhondstraat, Borzestraat, Schaalstraat, Botermarkt, Désiré Boucherystraat, Hallestraat en Grote Markt), de verkeersas Onze-Lieve-Vrouwestraat, Hanswijkstraat, de verkeersas Hendrik Consiencestraat, Kardinaal Mercierplein, Graaf van Egmontstraat, Vijfhoek Sint-Katelijnestraat, Sint-Romboutskerkhof (stuk tussen Sint-Katelijnestraat en Minderbroedersgang, kant TSM), Onder den Toren, en Steenweg.
 

Merelbeke

Met een cambio-wagen uit Merelbeke kan je NIET gratis en onbeperkt in tijd parkeren, uitgezonderd op de standplaats.

Mortsel

Met elke cambio-wagen uit Mortsel kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Mortsel, inclusief in zones met betalend parkeren en op plaatsen voorbehouden voor bewoners.
 

Namen

In Namen beschikken de cambio-wagens over een parkeerkaart. je kan gratis parkeren in de zones waar een de parkeerkaart geldig is.

Nijvel

In Nijvel zijn de parkeerregels van de stad van toepassing voor al onze wagens.

Oostende

Met elke cambio-wagen uit Oostende kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Oostende, inclusief in zones met betalend parkeren.

Uitzondering: niet in grijze en roze zones (parkeerschijf leggen) en op plaatsen voorbehouden voor bewoners.

Ottignies Louvain-la-Neuve

In Ottignies en Louvain-la-Neuve zijn de parkeerregels van de stad van toepassing voor al onze wagens.

Oudenaarde

Met elke cambio-wagen uit Oudenaarde kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Oudenaarde, inclusief in zones met betalend parkeren en blauwe zones.

Uitzondering: niet in zones voor kortparkeren (max. 15 minuten) en op Shop&Go parkeerplaatsen (max. 30 minuten).

Roeselare

Met elke cambio-wagen uit Roeselare kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Roeselare, inclusief in zones met betalend parkeren en op plaatsen voorbehouden voor bewoners.

Rotselaar

In Rotselaar is er geen bewonerskaart en geen betalend parkeren.

Sint-Niklaas

Met elke cambio-wagen uit Sint-Niklaas kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Sint-Niklaas, inclusief in zones met betalend parkeren en op plaatsen voorbehouden voor bewoners.

Tervuren

Met elke cambio-wagen uit Tervuren kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren in de omgeving van het park in de gemeente Tervuren, inclusief in zones met betalend parkeren en blauwe zones.

Uitzondering: in het handelscentrum kun je enkel gratis parkeren van 17u tot 9u in de zone met betalend parkeren.

Tienen

Met elke cambio-wagen uit Tienen kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren in de omgeving van het park in Tienen, inclusief in zones met betalend parkeren en blauwe zones.

Turnhout

Met elke cambio-wagen uit Turnhout kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Turnhout, inclusief in zones met betalend parkeren en blauwe zones.

Verviers

In Verviers zijn de parkeerregels van de stad van toepassing voor al onze wagens.

Vilvoorde

Met elke cambio-wagen uit Vilvoorde kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Vilvoorde, inclusief in zones met betalend parkeren en blauwe zones.

Waver

In Waver zijn de parkeerregels van de stad van toepassing voor al onze wagens.

Wetteren

Met elke cambio-wagen uit Wetteren kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de gemeente Wetteren, inclusief in zones met betalend parkeren en blauwe zones.