Voor cambio-wagens gelden meestal aangepaste parkeerregels in de gemeente of de stad waar ze hun standplaats hebben. Vaak mag je gewoon gratis parkeren en dit op het ganse grondgebied, al dan niet onbeperkt in tijd.  Opgelet, soms gelden daarbij enkele uitzonderingen (blauwe zones, bewonersparkeren, …).  Check dus zeker hieronder welke actuele cambio-parkeerregels gelden in de gemeente waar je jouw cambio-wagen opgepikt hebt. 

Let wel: als je in een andere stad parkeert met je cambio, moet je de algemeen geldende parkeerregels volgen. Bijvoorbeeld: met een cambio-wagen uit Gent mag je gratis parkeren op het grondgebied van de stad Gent (rekening houdende met uitzonderingen). Met diezelfde wagen uit Gent moet je echter wel betalen in Antwerpen, Leuven, …

Je mag ook nooit parkeren op een andere cambio-standplaats (niet in je eigen stad, maar ook niet in een andere stad) aangezien die plek voorbehouden is voor de wagen van die specifieke standplaats. 

Aalst

Met elke cambio-wagen uit Aalst kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Aalst, inclusief in zones met betalend parkeren. 

Uitzondering: niet op plaatsen voorbehouden voor bewoners, Shop&Go-plaatsen en de parkeerterreinen of - gebouwen uitgerust met slagbomen.

Aarlen

In Aarlen zijn de parkeerregels van de stad van toepassing voor al onze wagens.

Aarschot

Met elke cambio-wagen uit Aarschot kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Aarschot

Uitzondering: niet in zones met betalend parkeren.

Antwerpen

Met elke cambio-wagen uit Antwerpen kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Antwerpen, inclusief in zones met betalend parkeren, blauwe zones en op plaatsen voorbehouden voor bewoners.

Bergen

Cambio-auto's kunnen in Bergen gratis parkeren in alle betaalzones (oranje, gele, groene en rode zone).

OPMERKING: In de blauwe zone is de schijf verplicht.

BEPERKING: Parkeren is niet toegestaan op Bewoners- en PMR-plekken. Voor “Snel parkeren”-plaatsen gelden dezelfde regels als voor andere gebruikers. De maximale parkeertijd is 30 minuten.

Blankenberge

Met een cambio-wagen uit Blankenberge kan je NIET gratis en onbeperkt in tijd parkeren in Blankenberge, uitgezonderd op de standplaats.

Let op: op de Grote Markt is er wekelijkse markt. Daarom mag je er jouw cambio-wagen na jouw rit nooit parkeren.

Brugge

Met elke cambio-wagen uit Brugge kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Brugge.

Uitzondering: niet op kortparkeerplaatsen en niet in volgende straten en zones: Ezelstraat, Geldmuntstraat, Gentpoortstraat, Hoogstraat, Katelijnestraat, Langestraat, Mallebergplaats, Mariastraat, Noordzandstraat, Philipstockstraat, Steenstraat, Vlamingstraat en Zuidzandstraat. 

Brussel

Met elke cambio-wagen uit Brussel kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren binnen de blauwe, grijze en groene zones op het volledige grondgebied van Brussel.


Uitzondering: niet in de rode, oranje en gele (levering) zones. Om te weten in welke parkeerzone je je bevindt, kan je de parkeermeter of de signalisatieborden raadplegen. Je kan de zones ook vinden op deze interactieve kaart

Charleroi

In Charleroi zijn de parkeerregels van de stad van toepassing voor al onze wagens.

Ciney

In Ciney zijn de parkeerregels van de stad van toepassing voor al onze wagens.

De Pinte

Met elke cambio-wagen uit De Pinte kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het grondgebied van de stad De Pinte

Uitzondering: niet in blauwe zones (parkeerschijf leggen) en op plaatsen voorbehouden voor bewoners.

Deinze

Met elke cambio-wagen uit Deinze kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Deinze.

Dendermonde

Met elke cambio-wagen uit Dendermonde kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Dendermonde.

Diepenbeek

Met elke cambio-wagen uit Diepenbeek kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het grondgebied van de gemeente Diepenbeek, inclusief in zones met betalend parkeren en in de blauwe zones.

Diest

Met elke cambio-wagen uit Diest kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van het stadscentrum Diest, inclusief in zones met betalend parkeren en op plaatsen voorbehouden voor bewoners.
 

Dilbeek

Met een cambio-wagen uit Dilbeek kan je NIET gratis en onbeperkt in tijd parkeren, uitgezonderd op de standplaats. In blauwe zones moet je de parkeerschijf leggen.

Doornik

In Doornik zijn de parkeerregels van de stad van toepassing voor al onze wagens.

Eeklo

Met een cambio-wagen uit Eeklo kan je NIET gratis en onbeperkt in tijd parkeren in Eeklo, uitgezonderd op de standplaats.

Geel

Met elke cambio-wagen uit Geel kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van stad Geel.

Uitgezondering: in de centrumstraten en -parkings: Stationsstraat, Werft,  Veldstraat, Diestseweg, Kollegestraat,  Billemontstraat, Lebonstraat en op het Stationsplein.  In de Nieuwstraat en Pas geldt er geen betalend parkeren maar wel een maximum van 30 minuten met een ticket of met een Geels halfuurtje. Vergeet de blauwe schijf niet te leggen in de blauwe zone.

Gembloers

In Gembloers zijn de parkeerregels van de stad van toepassing voor al onze wagens.

Genk

Met elke cambio-wagen uit Genk kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het grondgebied van de stad Genk, ook in de betalende zones.

Uitzondering: niet in parkeergarages zoals Q-Park Stadsplein, Q-Park Shopping 1, Parking Shopping 2, Parking Shopping 3, Q-Park Sint-Martinus, Parking Portavida, en Molenvijver M-Hotel.

Gent

Met elke cambio-wagen uit Gent kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Gent, inclusief in zones met betalend parkeren, blauwe zones en op plaatsen voorbehouden voor bewoners.

Uitzondering: niet in commerciële straten en op ultrakortparkeerplaatsen. 

Ben je cambio-gebruiker en woon je binnen het voetgangersgebied?
Als bewoner kan je normaal voor één of meerdere nummerplaten eenmalig een vergunning aanvragen. Voor gebruikers van deelwagens is dat helaas niet mogelijk, maar er is een aangepaste procedure voorzien om met je cambio-wagen de zone binnen te rijden. Als cambio-gebruiker moet je een bewijs van jouw cambio-lidmaatschap doorgeven bij het aanvragen van je vergunning. Nadat jouw vergunning is goedgekeurd (goed voor één jaar),  mag je dag en nacht het autovrij gebied inrijden. Je moet echter wel de nummerplaat van je cambio telkens na jouw rit registreren. De nummerplaat heb je niet op voorhand, maar kan je na je rit terugvinden via Mycambio > Archief ritten. Meer info via deze link

Grimbergen

Met elke cambio-wagen uit Grimbergen kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Grimbergen, inclusief in zones met betalend parkeren.

Uitzondering: niet in blauwe zones (parkeerschijf leggen).

Harelbeke

Met elke cambio-wagen uit Harelbeke kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Harelbeke, inclusief in zones met betalend parkeren.

Uitzondering: niet in blauwe zones (parkeerschijf leggen). 

Hasselt

Met elke cambio-wagen uit Hasselt kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het grondgebied van de stad Hasselt, inclusief in zones met betalend parkeren tussen 16u en 10u, en in blauwe zones.

Opgelet: geen gratis en onbeperkt parkeren in zones met betalend parkeren tussen 10u en 16u.

Uitzonderingen: de cambio-wagens van standplaatsen Thonissenlaan, Maastrichterpoort, Leopoldsplein en PXL Guffenslaan beschikken over een parkeervergunning voor 'betaalzone Centrum' waarmee ze aan dezelfde voorwaarden kunnen parkeren als bewoners van de parkeerzone waarin de wagen geparkeerd staat (zie overzicht bewonersparkeren via hasselt.be) . 
 

Heist-op-den-Berg

Met een cambio-wagen uit Heist-op-den-Berg kan je NIET gratis en onbeperkt in tijd parkeren, uitgezonderd op de standplaats. In blauwe zones moet je de parkeerschijf leggen.

Herentals

Met een cambio-wagen uit Herentals kan je NIET gratis en onbeperkt in tijd parkeren, uitgezonderd op de standplaats.

Hoeilaart

Met een cambio-wagen uit Hoeilaart kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren in Hoeilaart.

Uitzondering: niet in de blauwe zone (parkeerschijf leggen).

Ieper

Met elke cambio-wagen uit Ieper kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Ieper, inclusief in zones met betalend parkeren en in blauwe zones.

Kampenhout

Met een cambio-wagen uit Kampenhout kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren in Kampenhout.

Keerbergen

Met elke cambio-wagen uit Keerbergen kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de gemeente Keerbergen.

Kortrijk

Met elke cambio-wagen uit Kortrijk kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Kortrijk, inclusief in zones met betalend parkeren en op plaatsen voorbehouden voor bewoners.

Uitzondering: niet op P30-parkeerplaatsen (= Shop&Go-zones: max. 30 minuten).
 

Leuven

Met elke cambio-wagen uit Leuven kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Leuven, inclusief in zones met betalend parkeren.

Uitzondering: niet op parkeerplaatsen voorbehouden voor kortparkeren en de shop&go-parkeerplaatsen.
 

Lier

Met elke cambio-wagen uit Lier kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het grondgebied van de stad Lier.

Lokeren

Met elke cambio-wagen uit Lokeren kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Lokeren, inclusief in zones met betalend parkeren en in blauwe zones.

Uitzondering: niet in de rode parkeerzone (de Markt, Groentemarkt, Kerkstraat en Stationsstraat). 

Let op: op zondag mag je enkel op het Stationsplein enkel op de cambio-standplaats parkeren, en niet op de parking door de wekelijkse markt. 

Luik

In Luik zijn de parkeerregels van de stad van toepassing voor al onze wagens.

Mechelen

Met elke cambio-wagen uit Mechelen kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Mechelen, inclusief in zones met betalend parkeren en op plaatsen voorbehouden voor bewoners.

Uitzondering: niet in volgende commerciële straten: Sint-Katelijnestraat, Steenweg, Befferstraat, Veemarkt, Keizerstraat, Veemarkt, Biest, IJzerenleen + zijstraten verkeersas Hoogstraat, Korenmarkt, Guldenstraat autoluw gebied (Bruul, Geitestraat, Blauwhondstraat, Borzestraat, Schaalstraat, Botermarkt, Désiré Boucherystraat, Hallestraat en Grote Markt), de verkeersas Onze-Lieve-Vrouwestraat, Hanswijkstraat, de verkeersas Hendrik Consiencestraat, Kardinaal Mercierplein, Graaf van Egmontstraat, Vijfhoek Sint-Katelijnestraat, Sint-Romboutskerkhof (stuk tussen Sint-Katelijnestraat en Minderbroedersgang, kant TSM), Onder den Toren, en Steenweg.
 

Merelbeke

Met een cambio-wagen uit Merelbeke kan je NIET gratis en onbeperkt in tijd parkeren in Merelbeke, uitgezonderd op de standplaats.

Mortsel

Met elke cambio-wagen uit Mortsel kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Mortsel, inclusief in zones met betalend parkeren en op plaatsen voorbehouden voor bewoners.
 

Namen

In Namen beschikken de cambio-wagens over een parkeerkaart. je kan gratis parkeren in de zones waar een de parkeerkaart geldig is.

Nijvel

In Nijvel zijn de parkeerregels van de stad van toepassing voor al onze wagens.

Oostende

Met elke cambio-wagen uit Oostende kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Oostende, inclusief in zones met betalend parkeren, de grijze en de roze zones, én parkeerplaatsen voor bewoners.

Ottignies Louvain-la-Neuve

In Ottignies en Louvain-la-Neuve zijn de parkeerregels van de stad van toepassing voor al onze wagens.

Oudenaarde

Met elke cambio-wagen uit Oudenaarde kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Oudenaarde, inclusief in zones met betalend parkeren en blauwe zones.

Uitzondering: niet in zones voor kortparkeren (max. 15 minuten) en op Shop&Go parkeerplaatsen (max. 30 minuten).

Roeselare

Met elke cambio-wagen uit Roeselare kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Roeselare, inclusief in zones met betalend parkeren en op plaatsen voorbehouden voor bewoners.

Rotselaar

Met elke cambio-wagen uit Rotselaar kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de gemeente Rotselaar.

Sint-Niklaas

Met elke cambio-wagen uit Sint-Niklaas kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Sint-Niklaas, inclusief in zones met betalend parkeren en op plaatsen voorbehouden voor bewoners.

Sint-Truiden

Met een cambio-wagen uit Sint-Truiden kan je NIET gratis en onbeperkt in tijd parkeren in Sint-Truiden, uitgezonderd op de standplaats.

Steenokkerzeel

Met elke cambio-wagen uit Steenokkerzeel kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de gemeente Steenokkerzeel.

Tervuren

Met elke cambio-wagen uit Tervuren kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren in de omgeving van het park in de gemeente Tervuren, inclusief in zones met betalend parkeren en blauwe zones.

Uitzondering: in het handelscentrum kun je enkel gratis parkeren van 17u tot 9u in de zone met betalend parkeren.

Tielt

Met elke cambio-wagen uit Tielt kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Tielt.

Tienen

Met elke cambio-wagen uit Tienen kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren in de omgeving van het park in Tienen, inclusief in zones met betalend parkeren en blauwe zones.

Turnhout

Met elke cambio-wagen uit Turnhout kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Turnhout, inclusief in zones met betalend parkeren en blauwe zones.

Verviers

In Verviers zijn de parkeerregels van de stad van toepassing voor al onze wagens.

Vilvoorde

Met elke cambio-wagen uit Vilvoorde kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Vilvoorde, inclusief in zones met betalend parkeren en blauwe zones.

Waver

In Waver zijn de parkeerregels van de stad van toepassing voor al onze wagens.

Westerlo

Met elke cambio-wagen uit Westerlo kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de gemeente Westerlo.

Uitzondering: niet in blauwe zones (parkeerschijf leggen).

Wetteren

Met elke cambio-wagen uit Wetteren kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de gemeente Wetteren, inclusief in zones met betalend parkeren en blauwe zones.