Voor cambio-wagens gelden meestal aangepaste parkeerregels in de gemeente of de stad waar ze hun standplaats hebben. Vaak mag je gewoon gratis parkeren en dit op het ganse grondgebied, al dan niet onbeperkt in tijd.  Opgelet, soms gelden daarbij enkele uitzonderingen (blauwe zones, bewonersparkeren, …).  Check dus zeker hieronder welke actuele cambio-parkeerregels gelden in de gemeente waar je jouw cambio-wagen opgepikt hebt. 

Let wel: als je in een andere stad parkeert met je cambio, moet je de algemeen geldende parkeerregels volgen. Bijvoorbeeld: met een cambio-wagen uit Gent mag je gratis parkeren op het grondgebied van de stad Gent (rekening houdende met uitzonderingen). Met diezelfde wagen uit Gent moet je echter wel betalen in Antwerpen, Leuven, …

Aalst

Met elke cambio-wagen uit Aalst kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Aalst, inclusief in zones met betalend parkeren. 

Uitzondering: niet op bewonersplaatsen, Shop&Go-plaatsen en de parkeerterreinen of - gebouwen uitgerust met slagbomen.

Aarlen

In Aarlen, zijn de parkeerregels van de stad van toepassing voor al onze wagens.

Antwerpen

Met elke cambio-wagen uit Antwerpen kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Antwerpen, inclusief in zones met betalend parkeren, blauwe zones en op plaatsen voorbehouden voor bewoners.

Bergen

In Bergen, zijn de parkeerregels van de stad van toepassing voor al onze wagens.

Brugge

Met elke cambio-wagen uit Brugge kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren in de zone van de standplaats én in de binnenstad van Brugge.

Uitzondering: niet in volgende straten en zones: Ezelstraat, Gentpoortstraat (uitgezonderd ter hoogte van nummers 62-64), Hoogstraat, Katelijnestraat, Langestraat, Mallebergplaats, Mariastraat, Philipstockstraat, Smedenstraat, Stationsplein, Steenstraat, Vlamingstraat (tussen Markt en Academiestraat) en Zuidzandstraat.

Brussel

Met elke cambio-wagen uit Brussel kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren binnen de blauwe, grijze en groene zones op het volledige grondgebied van Brussel.


Uitzondering: niet in de rode, oranje en gele (levering) zones. Om te weten in welke parkeerzone je je bevindt, kan je de parkeermeter of de signalisatieborden raadplegen. Je kan de zones ook vinden op deze interactieve kaart

Charleroi

In Charleroi, zijn de parkeerregels van de stad van toepassing voor al onze wagens.

Belangrijk: op de "CHARLEROI-STATION" standplaats (NMBS parking) kan je gebruik maken van een badge om in en uit de parking te rijden. Deze badge hangt aan een koord vastgemaakt aan de blazer links van het stuur. Hou de badge gewoon voor de terminal bij het buiten of binnenrijden.

Opmerking: Het is belangrijk dat de badge altijd voor de terminal wordt gehouden, zelfs al zouden de barrières open zijn. Neem nooit een parkingticket! Indien er zich moeilijkheden voordoen, bel dan onze reservatiecentrale op het nummer 02 505 40 40.

Ciney

In Ciney, zijn de parkeerregels van de stad van toepassing voor al onze wagens.

De Pinte

Met elke cambio-wagen uit De Pinte kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het grondgebied van de stad De Pinte. 

Uitzondering: niet in blauwe zones (parkeerschijf leggen) en op plaatsen voorbehouden voor bewoners.

Deinze

Met elke cambio-wagen uit Deinze kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Deinze.

Dendermonde

Met elke cambio-wagen uit Dendermonde kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Dendermonde.

Diest

Met elke cambio-wagen uit Diest kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van het stadscentrum Diest, inclusief in zones met betalend parkeren en op plaatsen voorbehouden voor bewoners.
 

Doornik

In Doornik, zijn de parkeerregels van de stad van toepassing voor al onze wagens.

Eeklo

Met een cambio-wagen uit Eeklo kan je NIET gratis en onbeperkt in tijd parkeren.

Gembloers

In Gembloers, zijn de parkeerregels van de stad van toepassing voor al onze wagens.

Genk

Met elke cambio-wagen uit Genk kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het grondgebied van de stad Genk, inclusief in blauwe zones.

Uitzondering: niet in zones met betalend parkeren en in blauwe zones zonder bewonerskaart (parkeerschijf leggen). 

Gent

Met elke cambio-wagen uit Gent kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Gent, inclusief in zones met betalend parkeren, blauwe zones en op plaatsen voorbehouden voor bewoners.

Uitzondering: niet in commerciële straten en op ultrakortparkeerplaatsen. 

Ben je cambio-gebruiker en woon je binnen het voetgangersgebied?
Iedereen met een vergunning mag dag en nacht het autovrij gebied inrijden. Bewoners vragen voor 1 of meerdere nummerplaten eenmalig een vergunning aan. Voor gebruikers van deelwagens is dat helaas niet mogelijk en is er een aangepaste procedure voorzien om met je cambio deelwagen de zone binnen te rijden. Als bewoner van zo'n zone moet je per rit een tijdelijke vergunning aan te vragen. Je moet jezelf dus als bezoeker registreren om de zone binnen te mogen. Vergeet dus niet tijdens of na elke cambio-rit deze rit te registreren, en dit ten laatste voor middernacht van de dag waarop je de zone bent binnen gereden. Je hebt dus 24uur de tijd om je rit te regulariseren. De nummerplaat heb je niet op voorhand, maar kan je na je rit terugvinden via mycambio.be/archief ritten. Op die manier kan je nodeloze boetes vermijden. Een aanvraag indienen voor de vergunning voor het registreren van een bezoeker kan via deze link.
 

Harelbeke

Met elke cambio-wagen uit Harelbeke kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Harelbeke, inclusief in zones met betalend parkeren.

Uitzondering: niet in blauwe zones (parkeerschijf leggen). 

Hasselt

Met elke cambio-wagen uit Hasselt kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het grondgebied van de stad Hasselt, inclusief in zones met betalend parkeren tussen 16u en 10u, en in blauwe zones.

Uitzondering: niet in zones met betalend parkeren tussen 10u en 16u, en  in alle andere zones (geldt het nieuwe parkeerreglement). 

Ieper

Met elke cambio-wagen uit Ieper kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Ieper, inclusief in zones met betalend parkeren en in blauwe zones.

Kortrijk

Met elke cambio-wagen uit Kortrijk kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Kortrijk, inclusief in zones met betalend parkeren en op plaatsen voorbehouden voor bewoners.

Uitzondering: niet op P30-parkeerplaatsen (= Shop&Go-zones: max. 30 minuten).
 

Leuven

Met elke cambio-wagen uit Leuven kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Leuven, inclusief in zones met betalend parkeren.

Uitzondering: niet op parkeerplaatsen voorbehouden voor kortparkeren en de shop&go-parkeerplaatsen.
 

Lier

Met elke cambio-wagen uit Lier kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het grondgebied van de stad Lier in gele zones en de blauwe zones.

Lokeren

Met elke cambio-wagen uit Lokeren kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Lokeren, inclusief in zones met betalend parkeren en in blauwe zones.

Uitzondering: niet in de rode parkeerzone (de Markt, Groentemarkt, Kerkstraat en Stationsstraat). 

Luik

In Luik, zijn de parkeerregels van de stad van toepassing voor al onze wagens.

Belangrijk: op de "GUILLEMINS-STATION" en "HELLEND VLAK" standplaatsen (NMBS parking) kan je gebruik maken van een badge om in en uit de parking te rijden. Deze badge hangt aan een koord vastgemaakt aan de blazer links van het stuur. Hou de badge gewoon voor de terminal bij het buiten of binnenrijden.

Opmerking: Het is belangrijk dat de badge altijd voor de terminal wordt gehouden, zelfs al zouden de barrières open zijn. Neem nooit een parkingticket! Indien er zich moeilijkheden voordoen, bel dan onze reservatiecentrale op het nummer 02 505 40 40.

Mechelen

Met elke cambio-wagen uit Mechelen kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Mechelen, inclusief in zones met betalend parkeren en op plaatsen voorbehouden voor bewoners.

Uitzondering: niet in volgende commerciële straten tussen 9u en 18u: Sint-Katelijnestraat, Steenweg, Befferstraat, Veemarkt, Keizerstraat, Veemarkt, Biest, IJzerenleen + zijstraten verkeersas Hoogstraat, Korenmarkt, Guldenstraat autoluw gebied (Bruul, Geitestraat, Blauwhondstraat, Borzestraat, Schaalstraat, Botermarkt, Désiré Boucherystraat, Hallestraat en Grote Markt), de verkeersas Onze-Lieve-Vrouwestraat, Hanswijkstraat, de verkeersas Hendrik Consiencestraat, Kardinaal Mercierplein, Graaf van Egmontstraat, Vijfhoek Sint-Katelijnestraat, Sint-Romboutskerkhof (stuk tussen Sint-Katelijnestraat en Minderbroedersgang, kant TSM), Onder den Toren, en Steenweg.
 

Merelbeke

Met elke cambio-wagen uit Merelbeke kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de gemeente Merelbeke, inclusief in zones met betalend parkeren en in blauwe zones.

Mortsel

Met elke cambio-wagen uit Mortsel kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Mortsel, inclusief in zones met betalend parkeren en op plaatsen voorbehouden voor bewoners.
 

Namen

In Namen, beschikken de cambio-wagens over een parkeerkaart. je kan gratis parkeren in de zones waar een de parkeerkaart geldig is.

Belangrijk: op de "NAMUR SOUS-GARE" (NMBS parking) en "P + R" standplaatsen (gemeentelijke parking) kan je gebruik maken van een badge om in en uit de parking te rijden. Deze badge hangt aan een koord vastgemaakt aan de blazer links van het stuur. Hou de badge gewoon voor de terminal bij het buiten of binnenrijden.

Opmerking: Het is belangrijk dat de badge altijd voor de terminal wordt gehouden, zelfs al zouden de barrières open zijn. Neem nooit een parkingticket! Indien er zich moeilijkheden voordoen, bel dan onze reservatiecentrale op het nummer 02 505 40 40.

Nijvel

In Nijvel, zijn de parkeerregels van de stad van toepassing voor al onze wagens.

Oostende

Met elke cambio-wagen uit Oostende kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Oostende, inclusief in zones met betalend parkeren.

Uitzondering: niet in blauwe zones (parkeerschijf leggen) en op plaatsen voorbehouden voor bewoners.

Ottignies Louvain-la-Neuve

In Ottignies en Louvain-la-Neuve, zijn de parkeerregels van de stad van toepassing voor al onze wagens.

Roeselare

Met elke cambio-wagen uit Roeselare kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Roeselare, inclusief in zones met betalend parkeren en op plaatsen voorbehouden voor bewoners.

Sint-Niklaas

Met elke cambio-wagen uit Sint-Niklaas kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Sint-Niklaas, inclusief in zones met betalend parkeren en op plaatsen voorbehouden voor bewoners.

Tervuren

Met elke cambio-wagen uit Tervuren kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren in de omgeving van het park in de gemeente Tervuren, inclusief in zones met betalend parkeren en blauwe zones.

Uitzondering: in het handelscentrum kun je enkel gratis parkeren van 17u tot 9u in de zone met betalend parkeren.

Tienen

Met een cambio-wagen uit Tienen kan je NIET gratis en onbeperkt in tijd parkeren (parkeerschijf leggen). 

Turnhout

Met elke cambio-wagen uit Turnhout kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Turnhout, inclusief in zones met betalend parkeren en blauwe zones.

Verviers

In Verviers, zijn de parkeerregels van de stad van toepassing voor al onze wagens.

Vilvoorde

Met elke cambio-wagen uit Vilvoorde kan je gratis en onbeperkt in tijd parkeren op het volledige grondgebied van de stad Vilvoorde, inclusief in zones met betalend parkeren en blauwe zones.

Waver

In Waver, zijn de parkeerregels van de stad van toepassing voor al onze wagens.