Video

Naast wagens met een vaste standplaats breidt cambio zijn aanbod in grootsteden ook uit met zone-wagens. Deze hebben geen vaste plek, maar staan vrij geparkeerd binnen een bepaalde zone of buurt. Binnen die zones is ons aanbod dus nog groter!

Een zone-wagen reserveer je op dezelfde manier als een vaste wagen. Let wel op: je hebt de cambioApp nodig om de wagen binnen de zone terug te vinden. Je ziet op het moment van je reservatie meteen waar je wagen staat en na je rit parkeer je je wagen gewoon terug in de buurt. 

Legende van een zone-standplaatskaart:

  • groen = kernzone, je laat er de wagen achter voor de volgende gebruiker - op een plek waar parkeren toegelaten is met parkeerkaart , niet op eventuele cambio-standplaatsen binnen de zone en niet op plaatsen met een (nakend) parkeerverbod.
  • oranje = vind je geen plaatsje in de groene zone, dan kan je terecht in de oranje zone, je betaalt 3 euro compensatie aan de volgende gebruiker voor het ongemak.
  • buiten de zone = niet toegelaten, wij moeten de wagen vastzetten en verplaatsen - boete : 25 euro.

Stapt cambio dan af van haar vaste standplaatsen?

Integendeel!  Wij zijn en blijven hevig voorstander van vaste standplaatsen. Weten waar je de wagen kan ophalen en gegarandeerd zijn van een vrije, gereserveerde plek bij terugkeer verhoogt immers jouw gebruikscomfort. Daarnaast is er ook het sociale aspect: cambio wil toegankelijk blijven voor iedereen, ons callcenter werkt daarbij voor een aantal mensen drempelverlagend. Vaste standplaatsen zijn hierbij echter een vereiste.  En vergeten we ook het milieu niet: met vaste standplaatsen vermijden we nodeloos zoekverkeer in jouw buurt van deelauto's op zoek naar een vrije plek.

Waarom dan deze cambio-zones?

Omdat vaste standplaatsen verkrijgen niet altijd en overal even evident is of soms wat meer tijd in beslag neemt. Zones vormen een al dan niet tijdelijke opvangbuffer.  Zo kunnen wij ons aanbod sneller afstemmen op jullie vraag. Natuurlijk krijgen betreffende vlottende wagens een vaste standplaats toegewezen van zodra deze beschikbaar komt. 

P.S.: Zones komen en gaan... afhankelijk van de noden op het terrein.  Een zone die er vandaag is, kan morgen dus terug verdwijnen. Eén zekerheid heb je echter : ons aanbod blijft groeien... wellicht hebben de wagens uit betreffende zone dus ondertussen een vast plekje gevonden in de buurt.