Vlaanderen

#ikrijelektrisch in mei!

In mei is er onze campagne #ikrijelektrisch. Misschien reed je nog nooit eerder met een elektrische wagen, vandaar dat we je via deze weg graag kennis laten maken met onze e-cambio's.

Ben jij fan van elektrisch rijden? Dan hebben we goed nieuws, want er komen alsmaar meer elektrische deelwagens bij in ons wagenpark. Misschien ook bij jou in de buurt.

Heb je nog geen ervaring met elektrisch rijden, maar ben je wel benieuwd? We kunnen het je alleen maar aanraden, want elektrisch rijden is veel leuker: het is milieuvriendelijk, stil en ontspannen. En je moet nooit meer gaan tanken... Test het dus zeker uit, en boek je volgende rit elektrisch!

Zo werkt het

Voor je vertrek ontkoppel je de wagen van de laadpaal en steek je de laadkabel in de koffer. Bij je terugkomst koppel je de wagen opnieuw aan de laadpaal en activeer je de laadsessie met de laadpas, zodat de wagen kan laden voor de volgende gebruiker. Laad de wagen op? Check!

Een goeie voorbereiding is alles... 
Bekijk zeker deze instructievideo voor jouw vertrek.

Video

Voldoende batterij voor vertrek?

Bij het maken van jouw reservatie, schat je het aantal kilometers in dat je denkt af te leggen (= de kilometerrange). Wij zorgen dat je e-wagen voor je klaarstaat met voldoende geladen batterij. 

Wil je een langere afstand afleggen met je e-cambio dan je hebt gereserveerd, dan moet je inplannen om bij te laden onderweg. Is je inschatting bijvoorbeeld 75km, maar doe je tijdens je reservatie 125km, dan moet je bijladen (+50km). Zo komt de gebruiker achter je niet in gedrang. Weliswaar op onze kosten, dankzij de laadbadge in onze wagens. Waar je precies kan opladen, vind je hier.

Elektrisch rijden met cambio

Hier moet je extra op letten

 • Steek de laadkabel bij vertrek in de koffer. Zo vind je hem makkelijk terug bij aankomst om een nieuwe laadsessie te starten.

  Ontbreekt de laadkabel? Dan moet je dat bij het begin van je reservatie melden aan het callcenter. Als het ontbreken van een laadkabel niet wordt gemeld bij het begin van de reservatie, dan word je verantwoordelijk gesteld voor het verlies van de laadkabel en zal de kost van de vervanging van de laadkabel doorgerekend worden op je volgende factuur (kost: 275€).
   
 • Koppel de wagen bij terugkomst aan de voorbehouden laadpaal en activeer de laadsessie met de laadpas. De wagen moet na élke rit laden, want sinds kort geldt er connectieplicht als je op een parkeerplek staat bij een laadpaal. En zo staat de wagen ook helemaal klaar voor de volgende gebruiker. 
   
 • Check zeker of de wagen aan het laden is: je ziet de batterij laden op het dashboard van de wagen en je ziet een blauw licht (blauwe zandloper) op de laadpaal. 
   
 •  Steek de laadpas terug in de portier na het afmelden en aanmelden. Zo raakt deze zeker niet kwijt.
Zin gekregen in een e-ritje?

Heb je zin gekregen in een ritje met één van onze 100% elektrische e-cambio’s? Reserveer er dan ééntje voor jouw volgende rit. Samen gaan we graag voor nog duurzamer onderweg. Prettige e-reis!

Elektrisch rijden met cambio