Vlaanderen

Hoe goed ken jij de verkeersregels?

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde organiseert de tiende editie van "De Grote Verkeersquiz". Een online wedstrijd waarmee je op een speelse manier je verkeerskennis kunt bijspijkeren én mooie prijzen kan winnen.

Cambio autodelen zet hier maar al te graag z'n schouders onder: doe de test!

In mei en juli dit jaar werden er heel wat nieuwe verkeersregels van kracht, onder meer rond kwetsbare weggebruikers. De Grote Verkeersquiz biedt de ideale gelegenheid om op een speelse en laagdrempelige manier je kennis over de nieuwste reglementering bij te schaven en meer te leren over veilig verkeer. 
Uit de resultaten van vorige editie bleek trouwens nog maar eens dat de verkeerskennis van de gemiddelde Vlaming een stuk beter kan: gemiddeld werden slechts 57% van de vragen over algemene verkeersregels correct beantwoord, al ging de kennis van regels voor voetgangers en fietsers er wel op vooruit in vergelijking met het voorgaande jaar (van 57% in 2017 naar 68% in 2018).

Deelnemen aan De Grote Verkeersquiz is heel eenvoudig: nog tot en met donderdag 31 oktober kan je online je kans wagen op www.degroteverkeersquiz.be.

Speel De Grote Verkeersquiz en win!

Wil je kans maken op een reischeque van € 1000, een elektrische step of andere leuke prijzen? Surf dan nu naar degroteverkeersquiz.be en ga de uitdaging aan!