Wat is de actieradius van de wagen? Mag ik toch meer km rijden?

De actieradius van de wagen (= kilometerrange of bereik) geeft aan hoe ver je precies kunt rijden wanneer de wagen volledig is opgeladen.

Dat is een theoretisch bereik volgens de WLTP-waarde van de wagen. Het komt voor dat het verbruik veel hoger ligt waardoor het bereik van de wagen sneller daalt. Het is vooral de rijstijl, de snelheid, het weer (bv. de temperatuur, tegenwind of niet), … die een invloed hebben op de actieradius van elke rit. 

Als je een elektrische cambio reserveert, dien je een inschatting te geven van het aantal kilometers dat je zal rijden in te geven voordat je op ‘reserveren’ kan klikken. We vragen naar 'de geschatte aantal te rijden kilometers' bij de reservatie, omdat we je willen verzekeren dat de batterij voldoende zal opgeladen zijn om jouw traject af te leggen. Schat je dit goed in, dan kom je nooit in de problemen. Schat je dit veel te hoog in dan kan het zijn dat je geen reservatie kan maken omdat de wagen te weinig laadtijd heeft. Bij cambio kan je bij de reservatie van je e-cambio max. 150 km reserveren, afhankelijk van het type wagen. Daarbij gaan we uit van een realistisch verbruik. 

Doe je onderweg meer kilometers, dan is dat zeker geen probleem. Je moet dan wel onderweg bijladen. Dat kan uiteraard gratis met de laadpas die in de auto zit, aan alle publieke laadpalen. Is je inschatting bijvoorbeeld 50km, maar doe je tijdens je reservatie 100km, dan moet je bijladen. Onze richtlijn is dat je per 25km afstand die je aflegt 10% moet bijladen. Zo komt de gebruiker achter je niet in gedrang.

Met deze handige tool kan je nog beter inplannen wanneer je precies zal moeten opladen bij een langere rit. Veel e-cambioplezier!