Verifieer dat je op de correcte standplaats aan de juiste wagen staat, zoals dit op jouw reservatiebevestiging of in de cambioApp staat vermeld.

Voor vertrek doe je altijd een schadecontrole: is er nog niet opgemerkte schade aan de wagen? De schadelijst in het boordboek bevat een oplijsting van alle “littekens” die reeds werden gemeld.
Staat de opgemerkte kras of bluts hierop vermeld? Dan hoef je niks te ondernemen.
Kan je de opgemerkte schade niet vinden: volg dan de procedure zoals beschreven in het boordboek.

Je opent de wagen met jouw cambio-kaart of met de cambioApp, beantwoordt de schadevraag en je ontgrendelt de boordcomputer met jouw persoonlijke code. In de boordcomputer kan je de autosleutel vinden.

Eenmaal je de autosleutel in handen hebt, gebruik je deze om de auto te openen en af te sluiten tot je reservatie gedaan is. Dan pas (als je auto terug op zijn standplaats staat) sluit je auto finaal af met jouw cambio-kaart of met de cambioApp.

 1. Vertrekken met een zone-wagen

  Een zone-wagen kan je enkel terugvinden als je de cambioApp gebruikt. Om deze te reserveren moet je de optie “zone-standplaatsen activeren” aanvinken in de cambioApp. 

  15 minuten voor vertrek kan je gemakkelijk de locatie van jouw gereserveerde zonbe-auto in de cambioApp terug vinden.

  Op het einde van de rit helpt de cambioApp je ook met het terugbrengen van de wagen. Parkeer hem op een gewone parkeerplek binnen de groene zone, maar niet op een cambio-standplaats. Niet meteen een vrije parkeerplek te vinden? Dan kan je altijd uitwijken naar de oranje zone. Je betaalt dan een kleine compensatie aan de volgende gebruiker die de wagen buiten z’n zone moet ophalen.

 2. Vertrekken met een elektrische wagen

  Het vertrekken met een elektrische cambio is heel gelijkaardig aan het vertrek met een cambio-auto op een vaste standplaats. Alleen moet je voor vertrek  de laadbeurt afsluiten en de auto van de laadpaal loskoppelen.
   

  In de auto kan je een laadpas vinden, hiermee sluit je de laadbeurt af aan de laadpaal. Je koppelt de laadkabel na het afmelden los van de laadpaal (tenzij het een vaste kabel aan de laadpaal betreft). Ook aan de auto maak je deze laadkabel los door een druk op het ontgrendelknopje (op de sleutel of op het dashboard). Berg de losse laadkabel op in de koffer van de auto.  Deze instructies staan duidelijk uitgelegd in het boordboek dat je in elke cambio-wagen vindt.

  Opgepast - laadkabels zijn duur, laat een losse laadkabel nooit achter op de standplaats.

  Op het einde van de rit meld je je met de laadpas terug aan de laadpaal aan en koppel je de kabel vervolgens terug aan. 

  Meer info over elektrisch rijden vind je op onze e-cambio-pagina