Verifieer dat je op de correcte standplaats aan de juiste wagen staat, zoals dit op jouw reservatiebevestiging of in de cambioApp staat vermeld.

Voor vertrek doe je altijd een schadecontrole: is er nog niet opgemerkte schade aan de wagen? Alle gekende schade kan je opzoeken in het schadeoverzicht in de cambioApp.  Staat de opgemerkte kras of bluts hierop vermeld? Dan hoef je niks te ondernemen. Kan je de opgemerkte schade niet vinden: volg dan de procedure zoals beschreven in het boordboek.

Je opent de wagen met de cambioApp. Nu zijn er twee opties:

  • In het handschoenenkastje merk je een handmodule op. Breng je persoonlijke pincode in en beantwoordt de schadevraag. Je kan de autosleutel uit de handmodule pakken.
  • In het handschoenenkastje zie je enkel een sleutelhoudertje (= 100%App-wagen). Je kan direct de autosleutels nemen

Eenmaal je de autosleutel in handen hebt, gebruik je deze om de auto te openen en af te sluiten tot je reservatie gedaan is. Dan pas (als je auto terug op zijn standplaats staat) sluit je auto finaal af met de cambioApp.

Vertrekken met een zone-wagen

Een zone-wagen kan je enkel terugvinden als je in de cambioApp de optie “zone-standplaatsen" hebt geactiveerd in de settings (tandwiel). 

15 minuten voor vertrek kan je gemakkelijk de locatie van jouw gereserveerde zone-auto in de cambioApp terug vinden.

Op het einde van de rit helpt de cambioApp je ook met het terugbrengen van de wagen. Parkeer hem op een gewone parkeerplek binnen de groene zone, maar niet op een cambio-standplaats. Niet meteen een vrije parkeerplek te vinden? Dan kan je altijd uitwijken naar de oranje zone. Je betaalt dan een kleine compensatie aan de volgende gebruiker die de wagen buiten z’n zone moet ophalen.

Vertrekken met een elektrische wagen

Het vertrekken met een elektrische cambio is heel gelijkaardig aan het vertrek met een cambio-auto op een vaste standplaats. Alleen moet je voor vertrek  de laadbeurt afsluiten en de auto van de laadpaal loskoppelen.

In de auto kan je een laadpas vinden, hiermee sluit je de laadbeurt af aan de laadpaal. Je koppelt de laadkabel na het afmelden los van de laadpaal (tenzij het een vaste kabel aan de laadpaal betreft). Ook aan de auto maak je deze laadkabel los door een druk op het ontgrendelknopje (op de sleutel of op het dashboard). Berg de losse laadkabel op in de koffer van de auto.  Deze instructies staan duidelijk uitgelegd in het boordboek dat je in elke cambio-wagen vindt. Opgepast - laadkabels zijn duur, laat een losse laadkabel nooit achter op de standplaats. Op het einde van de rit meld je je met de laadpas terug aan de laadpaal aan en koppel je de kabel vervolgens terug aan. 

Meer info over elektrisch rijden vind je op onze e-cambio-pagina