Is autodelen iets voor mij?

Autodelen is de ideale oplossing voor wie weinig rijdt. Tot pakweg 11.000 kilometer per jaar, kom je voordeliger uit met cambio dan met een eigen wagen.

  • Je hebt momenteel nog geen wagen, maar af en toe zou het wel handig zijn een auto ter beschikking te hebben. Of af en toe zou een 2e wagen in het gezin van pas komen.
  • Je bezit een eigen wagen, maar je wil die liever kwijt. Hij kost je teveel geld of is dringend aan vervanging toe.
  • Je verplaatst je hoofdzakelijk met bus, tram, trein en/of fiets, maar op sommige momenten zou een auto handiger zijn.
  • Je bent de parkeerproblemen in je buurt beu.

Herken je je in 1 van bovenstaande situaties, dan is cambio echt iets voor jou. Met cambio kun je heel wat besparen: de vaste kosten zijn minimaal en je betaalt naargelang het gebruik. Bovendien hoef je je niks van de auto's aan te trekken. Onderhoud, carwash, verzekering ... daar zorgen wij voor.

Wat is het verschil tussen autodelen en autoverhuur?

Een kort overzicht van de belangrijkste verschillen:

Klassiek autoverhuur: je moet telkens je een auto wil huren een bestelbon invullen. Voor het afhalen van je wagen ben je gebonden aan de openingstijden van het verhuurbedrijf.
cambio autodelen: je moet slechts één keer een bestelbon invullen. Je ontvangt dan een chipcard, waarmee je 24u/24 en 7d/7 toegang hebt tot de cambio-auto's, ongeacht de openingstijden van onze kantoren. Je kan bovendien tot enkele minuten voor jouw vertrek nog een wagen reserveren.

Klassiek autoverhuur: de huurtijd moet steeds minstens 24 uur zijn en er zijn slechts enkele afhaalpunten per stad.
cambio autodelen: je kan al een wagen ontlenen voor minimum één uur. De wagens staan verspreid over de stad op de voor cambio gereserveerde standplaatsen. In de meeste grotere steden is er al een uitgebreid netwerk aan standplaatsen beschikbaar zodat je vaak een auto kunt ophalen aan een standplaats binnen loop- of fietsbereik van je woning of je werk.


Klassiek autoverhuur: in de verhuurprijs is de brandstof niet inbegrepen en vaak is slechts een gedeeltelijke verzekering voorzien. Betalen moet met een kredietkaart.
cambio: in de prijs zijn volgende zaken inbegrepen:
- een verzekering met een maximum eigen risico van 1.000 Euro
- brandstof
Op het einde van de maand krijg je een factuur met een overzicht van jouw ritten. Betaling kan via overschrijving of domiciliëring.

Is er altijd een auto ter beschikking?

We doen ons best: neem de proef op de som!

Ons deelwagenpark groeit continu mee met de groter wordende groep van cambio-leden. Ruim 90% van alle reservatie aanvragen kunnen wij meteen positief beantwoorden. Dat is veel, zeker als je weet dat meer dan 1 op 5 ritten minder dan een uur vóór vertrek wordt gereserveerd. Wie dus tijdig reserveert, heeft zeker de vrije keuze. 

Weet je nu al dat je binnen een maand naar een feest of belangrijke afspraak moet? Niks weerhoudt je ervan je wagen nu al vast te leggen : reserveren kan maar liefst tot 9 maanden vóór vertrek.

Welke wagens heeft cambio?

Wij hebben verschillende modellenn auto's in ons aanbod, zo kan je altijd een wagen 'op maat' kiezen ... afhankelijk van je rit.  Deze auto's zijn onderverdeeld in verschillende prijsklasses (XS, S, M, L en XL). Niet elk wagentype is beschikbaar in elke stad. Door te klikken op de wagen krijg je meer informatie over de auto zelf.

Ontdek hier ons volledige wagenpark

Hier vind je meer info over de elektrische wagens bij cambio autodelen

Kan ik een auto reserveren in een andere stad of regio?

Ja, met jouw cambio-kaart kan je in gans België en zelfs in de Duitse cambio-steden auto’s ontlenen. 

Voor gebruik in Duitsland neem je best even contact op met de klantendienst.

Moet ik een waarborg betalen?

Ja, naargelang het gekozen tarief vragen we om een financieringsbijdrage te betalen. Dit bedrag is meteen ook jouw gebruikslimiet.

Deze limiet is niet een bedrag dat je maandelijks moet opgebruiken, maar is daarentegen een maximumbedrag dat je niet mag overschrijden.
Hierbij wordt rekening gehouden met het totaal bedrag van nog openstaande facturen, een schatting van de nog niet verwerkte ritten en de geraamde kosten van al gemaakte reservaties in de nabije toekomst.

Moet ik de brandstof zelf betalen?

Neen, de brandstof (of dat nu benzine of elektriciteit is) is in de prijs inbegrepen. Wel verwachten we dat je gaat tanken als de tank minder dan 1/4 vol is.

De rekening? Die komt rechtstreeks bij cambio terecht : je betaalt met de tankkaart die in jouw cambio-wagen zit.

Wat als ik de auto te laat terugbreng?

Door voldoende ruim te reserveren vermijden de meeste gebruikers dit euvel (*).

Als het toch voorvalt, dan is het een zaak om vooral tijdig te verwittigen. Zo kan onze reservatiecentrale de volgende gebruikers zo snel mogelijk op de hoogte brengen en zorgen voor een alternatief.

Via de cambioApp kan je ook heel eenvoudig jouw rit verlengen.

(*) als je de wagen vroeger terugbrengt betaal je de resterende tijd slechts aan het heel voordelige annulatietarief. Niks let je dus wat ruimer te reserveren zodat je zonder stress de baan op kunt.

Wat bij een ongeval?

Een ongeval, het kan de beste overkomen. Maak je vooral geen zorgen: bij cambio ben je goed verzekerd met een maximum franchise van € 1000 (of een serieus stuk minder als je een Safety-Pack hebt). 

Bij een ongeval komt natuurlijk de veiligheid van alle betrokkenen op de eerste plaats. Dus denk aan de gevarendriehoek, fluovestjes, etc. Neem een kijkje in het boordboek voor verdere instructies.
Weet dat onze reservatie centrale altijd bereikbaar is en jou ook bij een ongeval verder kan helpen.

Al onze wagens hebben ook een bijstandsverzekering van VAB waar je steeds beroep op kan doen.

Kan ik elk moment uit cambio autodelen stappen?

Je bent als cambio-gebruiker niet voor een bepaald termijn aan ons verbonden.

Opzegging is op elk moment mogelijk, telkens voor de 16de van de lopende maand. Uiteraard kan je tot de laatste dag van je contract gebruik maken van de cambio-wagens. En uiteraard ben je altijd welkom als je later opnieuw zou willen aansluiten.

Meer info over het stopzetten van jouw lidmaatschap kan je hier vinden.